Stiri

Destinații de călătorie pentru 2023. Ce-și doresc turiștii

Destinații de călătorie pentru 2023 
Destinații de călătorie pentru 2023  [Sursa foto: PixaBay]
Iată top-ul destinațiilor de călătorie pentru 2023! Turiștii își doresc să experimenteze un „șoc cultural complet”.

Pasionații de călătorii se gândesc deja la următoarele vacanțe pe care le vor organiza pentru următorul an. Un nou raport arată că turiștii sunt tot mai interesați să experimenteze lucruri diferite în vacanțele lor și să iasă din zona de confort. Mai exact, turiștii își doresc să experimenteze un „șoc cultural complet”, motiv pentru care sunt tot mai interesați de călătoriile în țările îndepărtate, cu o cultură total diferită de ceea ce au cunoscut până acum.

Un sondaj efectuat de Booking, la care au participat peste 24.000 de persoane din peste 32 de țări, arată că aproape 60% dintre turiști vor să iasă „din zona lor de confort” în 2023 și vor acorda prioritate călătoriilor îndepărtate și aventuroase. Aproximativ 40% dintre respondenții sondajului și-au exprimat dorința de a experimenta „un șoc cultural complet”.

Citeste si: 26 octombrie 2022: Ziua Națională a Austriei. Cele mai frumoase locuri din această țară

47% dintre respondenții sondajului își doresc o destinație cu experiențe culturale și limbi complet diferite față de țara lor de origine, în timp ce un sfert, 24%, doresc să viziteze orașe mai puțin cunoscute.

Arjan Dijk, vicepreședinte senior și director de marketing al Booking, susține că rezultatele sondajului reărezintă un semn bun pentru industria turismului.

„Deși s-ar putea să se ducă în haos și să accepte contradicțiile, este, fără îndoială, liniștitor pentru industrie să afle că voiajurile sunt din nou pe ordinea de zi într-un mod mai interesant și mai creativ decât oricând.

În ciuda incertitudinilor globale, industria va fi întărită de călătorii în căutarea unei evadari care să-i scoată din propria lor realitate”, a declarat Arjan Dijk.

Destinații de călătorie pentru 2023 
Destinații de călătorie 2023  [Sursa foto: PixaBay]

Care vor fi cele mai populare destinații de călătorie în 2023

Destinațiile populare de călătorie în 2023 ar putea să fie unele care să îi facă pe turiști să privească înapoi în timp, în perioade în care poate nici nu au fost născuți. Oamenii simt tot mai mult să scape de locurile moderne, motiv pentru care destinațiile anterioare din anii 1980-1990 ar putea urca printre preferințele călătorilor.

„Va exista o creștere a destinațiilor populare anterioare din anii 80 și 90, cum ar fi Budva în Muntenegru sau Bolzano în Italia, populare pentru piețele sale de Crăciun retro”, prezice Booking.com.