Stiri mondene

A murit legendarul designer Paco Rabanne la vârstă de 88 de ani. Care a fost cauza morții

A murit Paco Rabanne
Paco Rabanne a murit la varsta de 88 de ani [Sursa foto: Instagram]
Fashion designer-ul cunoscut sub numele Paco Rabbane a murit la varsta de 88 de ani.

Francisco Rabaneda Cuervo cunoscut drept Paco Rabanne a murit la varsta de 88 de ani. Vestea mortii sale a fost confirmata de Puig, firma spaniola care si detine casa de moda si compania de parfum al carei nume il poarta.

Intr-un comunicat de presa obtinut de  WWD, José Manuel Albesa, presedintele Puig a dezvaluit:" Paco Rabanne a facut transgresiunea magnetica. Cine altcineva putea sa introduca plasticul si metalul stilului parizian in ce priveste hainele pentru femei.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

Cine altcineva decat Pac Rabanne isi putea imagina un parfum numit Calandre si sa il transforme intr-o imagine a feminitatii moderne. Albesa a continuat: Acel spirit radical, rebel l-a deosebit de restul. Doar unul este Paco Rabanne.

Odata cu trecerea lui in nefiinta, ne putem aminti de influenta lui in moda contemporana, un spirit care se afla in casa de moda care ii poarta numele."

Paco Rabanne s-a retras din lumina reflectoarelor in 1999 si de atunci a fost rar vazut in public. Nu se cunosc pana acum cauzele mortii si nici nu au fost facute publice. 

Cine era Paco Rabanne
Designerul Paco Rabanne a murit la 88 de ani. Care a fost cauza mortii[Sursa foto: Hepta]

In prima colectie pe care a realizat-o, Paco a introdus 12 rochii din materiale contemporane. Outfiturile lui inovative sunt facute din materiale precum metalele asociate cavalerilor medivali. Coco Chanel l-a numit metalugistul modei. Colegii mei imi spun ca nu sunt un "couturier" ci un artizat si este adevarat ca sunt un artizan. Muncesc cu propriile maini, spunea el intr-un interviu in 1970. ( Articolul este in curs de actualizare)