Stiri

Decizie unică a Justiției! Conturile Revolut ale românilor pot fi poprite de ANAF: „Cooperăm pe deplin cu autorităţile pentru reducerea fraudelor”

Conturile Revolut ale Românilor pot fi poprite de ANAF
Conturile Revolut ale Românilor pot fi poprite de ANAF
În urma deciziei Justiției din România, conturile de Revolut ale românilor pot fi supuse popririi. În ce condiții se poate face asta?!

În cadrul a două dosare a unor clienți ce au datorii la instituții bancare, conturile de Revolut pot fi supuse popririi. Dacă deciziile rămân definitive, ele vor constitui o premieră pentru țara noastră, unde Revolut are peste două milioane de utilizatori, ceea ce face din țara noastră a doua mare piață de retail din lume, după Marea Britanie. 

Conturile Revolut ale Românilor pot fi poprite de ANAF
Conturile românilor pot fi proprite de ANAF

La sfârșitul anului trecut, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora Banca Comercială Română avea decizii definitive de executare silită.

În ambele cazuri, cererea executorului face referire la conturile Revolut ale debitorilor, însă doar Libra apare în dosar în calitate de terț poprit.

Revolut este o instituție financiară care activează în România și cooperează pe deplin cu autoritățile de reglementare și autoritățile statului în privința reducerii fraudelor, a evaziunii fiscale și a prevenirii spălării banilor. Tocmai prin prisma acestor elemente de reglementare, considerăm că Revolut nu este expus la utilizări iresponsabile mai mult decât orice altă instituție financiară reglementată în Europa”, a transmis Departamentul de Comunicare al Revolut.

Conturile Revolut ale Românilor pot fi poprite de ANAF
Conturile Revolut ale Românilor pot fi poprite de ANAF

Citeste si: Se schimbă buletinele în România! Cărțile de identitate electronice vor avea cip cu antenă încorporată. Se vor putea face și plăți contactless

Conform publicației  fanatik.ro, în România, conturile Revolut în lei sunt administrate de Libra Internet Bank, ca urmare a unui parteneriat semnat de cele două instituții, în anul 2020. Acest lucru a permis Revolut Payments UAB, deținătoarea aplicației financiare, să poată opera conturi în lei cu IBAN românesc.

Ce spune ANAF despre popririle pe conturile Revolut

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a anunțat că a demarat o acțiune de control al averii persoanelor fizice, inclusiv asupra conturilor Revolut.

Conturile românilor pot fi proprite de ANAF
Conturile românilor pot fi proprite de ANAF

„Revolut Bank UAB este o instituție de credit care a notificat Băncii Naționale a României furnizarea de servicii în mod direct pe teritoriul României, începând cu data de 01.07.2022.  La acest moment Revolut Bank UAB poate transmite informații în vederea îndeplinirii obligațiilor declarative, în condițiile legii.  De asemenea, ANAF poate solicita, în condițiile legii, informații despre rulajele și/sau soldurile conturilor deschise de clienții instituției menționate”, au transmis reprezentanții ANAF.

Revolut este cea mai populară aplicație financiară din România. Acesata se promovează ca un sistem care te ajută să administrezi „ tot ce ține de bani”. Prin Revolut poți efectua transferuri rapide, poți economisi, poți investi în acțiuni, aur sau criptomonede și chiar poți rezerva bilete de avion sau vacanțe.