Stiri

Curiosity a găsit „flori” pe Marte. Ce sunt, de fapt, aceste formaţiuni minerale?

flori pe Marte
flori pe Marte
Roverul Curiosity a mai facut o descoperire uluitoare pe Marte.

Foto: NASA

Datorita tehnologiei de ultima generatie, oamenii de stiinta reusesc sa descopere tot felul de lucruri interesante. Ultima descoperire a fost facute pe Marte.

Curiosity a găsit „flori” pe Marte

Citeste si: Lora, mesaj dur pe rețelele sociale! Ce le-a transmis artista vedetelor care se „laudă” că au ajutat refugiații din Ucraina: „E ocazia să-și mai spele din păcate”

Rover-ul Curiosity a fotografiat săptămâna aceasta ceva destul de atrăgător pe suprafața lui Marte. În timp ce obiectul în cauză arată ca o floare minusculă sau poate chiar un tip de caracteristică organică, echipa rover a confirmat că acest obiect este o formațiune minerală, cu structuri delicate care s-au format prin precipitarea mineralelor din apă. Interesant este ca aceste aglomerări de minerale par a fi rezistente la eroziune.

Sculptura marțiană minusculă invită la comparații poetice. Seamănă cu o picătură de apă captată în momentul exploziei pe o suprafață, sau cu frunzulitele pe care sta polenul unei anemone.

De asemenea, Curiosity nu este singurul rover care a observat astfel de elemente. Astfel, în trecut, și roverul Opportunity a văzut caracteristici care au fost poreclite „afine”, deoarece erau mici și rotunde.

Citeste si: Inna, moment de panică! Artista a fost evacuată dintr-un hotel din Mexic: „A fost puțin înfricoșător! Am stat pe stradă.”

flori pe Marte
flori pe Marte

Elon Musk, despre colonizarea planetei

A ajunge pe Marte, cred, nu este problema fundamentală”, a spus el.

Problema fundamentală este construirea unei baze, construirea unui oraș pe Marte care să se autosusțină.

Vreau să subliniez că acesta este un lucru foarte greu și periculos, nerecomandat celor slabi de inimă. Sunt șanse mari să mori, va fi greu, dar va fi extraordinar dacă va funcționa", a spus el.

Elon Musk crede că vom avea oameni pe Marte până în 2026 și vrea ca un milion de oameni să ajungă să trăiască pe planetă până în 2050.