Stiri

Cum ştergi un cont de Facebook

Cum ştergi un cont de Facebook
[Sursa foto: Facebook ]
În cazul în care nu mai foloseşti un cont de Facebook şi vrei să îl ştergi, urmează paşii de mai jos.

Ai două opţiuni dacă îţi doreşti să renunţi definitiv la contul de Facebook sau pur şi simplu să iei doar o pauză de la social media, pe o perioadă nedeterminată: să ştergi definitiv contul sau doar să îl dezactivezi.

Citeste si: Topul celor mai urmărite conturi de Instagram. Un fotbalist celebru se află pe locul 2

Cum îţi poţi şterge contul de Facebook

 Înainte de a lua această măsură, trebuie să ştii că dacă optezi pentru ştergerea contului nu îl vei mai putea reactiva, profilul, fotografiile, postările, clipurile video și orice alt conținut adăugat vor fi șterse definitiv şi nu vei mai putea să folosești Facebook Messenger. În plus, nu vei mai putea să folosești funcția Conectare cu Facebook pentru alte aplicații la care te-ai fi putut înscrie cu contul de Facebook, de exemplu, Spotify sau Pinterest. De asemenea, vor fi șterse și paginile controlate exclusiv de tine. Dacă nu vrei ca pagina ta să fie ștearsă, poți să transferi altei persoane controlul deplin asupra acesteia. Apoi vei putea să-ți ștergi contul fără a șterge pagina. 

Cum ştergi un cont de Facebook

 Înainte de a-ți șterge contul, este recomandat să te conectezi și să descarci o copie a informațiilor tale (de exemplu, fotografiile și postările) de pe Facebook, precum și o copie a informațiilor tale Oculus, dacă-ți folosești contul de Facebook pentru a te conecta la Oculus. 

  Cum îţi ştergi contul:

1. Selectează Setări și confidențialitate, apoi apasă pe Setări. 

2. Apasă pe Informațiile tale de pe Facebook în coloana din stânga. Dacă ai acces prin Facebook la o Pagină în noua experiență pentru Pagini, apasă pe Confidențialitate, apoi pe Informațiile tale de pe Facebook. 

3. Apasă pe Dezactivare și ștergere. 

4. Alege Șterge contul, apoi apasă pe Treci la ștergerea contului. 

5. Apasă pe Șterge contul, introdu parola, apoi apasă pe Continuă. 

 Dacă au trecut mai puțin de 30 de zile de la inițierea ștergerii contului, poți să anulezi această acțiune. După 30 de zile, contul și toate informațiile tale vor fi șterse definitiv și nu-ți vei mai putea recupera informațiile.

Citeste si: Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

Cum îţi poţi dezactiva contul de Facebook

 În cazul în care vrei doar să iei o pauză de Facebook, ai opţiunea de a-ţi dezactiva temporar contul. Dacă apelezi la această măsură, fotografiile, postările și clipurile tale video nu vor fi șterse, însă utilizatorii nu vor putea să-ți vadă sau să-ți acceseze profilul de Facebook. Poți să folosești în continuare Facebook Messenger. Fotografia ta de profil va fi vizibilă în continuare în conversațiile tale, iar utilizatorii vor putea în continuare să-ți caute numele pentru a-ți trimite mesaje. Prietenii te vor putea vedea în continuare pe Facebook în locurile în care îți pot trimite mesaje. De asemenea, poți să folosești în continuare funcția Conectare cu Facebook pentru aplicații precum Spotify, Pinterest sau Jocuri. 

Cum ştergi un cont de Facebook

 Totuşi, nu-ți vei putea folosi contul de Facebook pentru a accesa produsele Oculus sau informațiile tale Oculus. Vor fi dezactivate și Paginile controlate exclusiv de tine. Dacă Pagina ta este dezactivată, utilizatorii nu o vor mai putea vedea sau găsi. Dacă nu vrei ca Pagina ta să fie dezactivată, poți să transferi altei persoane controlul deplin asupra acesteia. 

 Cum îţi dezactivezi temporar contul:

1. Selectează Setări și confidențialitate, apoi apasă pe Setări. 

2. Apasă pe Informațiile tale de pe Facebook în coloana din stânga. Dacă ai acces prin Facebook la o Pagină în noua experiență pentru Pagini, apasă pe Confidențialitate, apoi pe Informațiile tale de pe Facebook. 

3. Apasă pe Dezactivare și ștergere. 

4. Selectează Dezactivează contul, apoi apasă pe Treci la dezactivarea contului și urmează instrucțiunile pentru confirmare. 

Citeste si: Ce telefon este potrivit pentru generația Z

 Dacă vrei să revii pe Facebook după ce-ți dezactivezi contul, îl poți reactiva oricând, conectându-te din nou la Facebook sau folosind contul de Facebook pentru a te conecta în altă parte. Pentru a finaliza reactivarea, va trebui să ai acces la adresa de e-mail sau la numărul de telefon mobil pe care-l folosești pentru a te conecta.