Stiri

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook
[Sursa foto: Facebook ]
Descărcarea clipurilor video de pe Youtube şi Facebook este foarte simplă şi ai mai multe posibilităţi pentru acest proces.

 În cazul în care doreşti să asculţi muzica preferată în maşină, fără să consumi traficul de internet sau dacă pleci şi în drumeţie şi nu ai acces la internet, poţi descărca videoclipuri de pe Youtube. În acelaşi mod poţi beneficia şi de clipuri de pe Facebook, pe care le poţi salva în calculator sau în telefon. 

Cum poţi descărca videoclipuri de pe Youtube şi Facebook

 Una dintre cele mai bune aplicaţii pentru descărcarea videoclipurilor de pe Youtube şi Facebook este ClipGrab. Acesta este un program gratuit pentru PC, ceea ce conferă un avantaj, pentru că multe dintre paginile web care oferă aceste servicii sunt pline de reclame de care cu greu scapi. ClipGrab este foarte uşor de folosit. Aplicaţia recunoaşte imediat linkurile pentru download, imediat ce sunt adăugate în clipboard. Cu un click pe mesajul popup de la secţiunea System Tray va pune clipul în lista de download. Videoclipul va fi salvat în calculator, după ce apăsaţi butonul "Grab this clip". Acest program vă oferă şi posibilitatea de a alege formatul şi calitatea videoclipului salvat în PC.

Cum poți să downloadezi clipuri video de pe Youtube și Facebook

 O altă soluţie pentru descărcarea clipurilor de pe Youtube este foarte inedită. Nu trebuie decât să adaugi două litere în faţa linkului din browser şi vei fi redirecţionat către un site de pe care vei putea să descarci videoclipul. De exemplu, dacă în faţa linkului" www.youtube.com/watchv=fU7hZ3smj0g&list=RDfU7hZ3smj0g&start_radio=1" adăugăm doi de "s", adică "www.ssyoutube.com/watch?v=fU7hZ3smj0g&list=RDfU7hZ3smj0g&start_radio=1", atunci vei fi redirecţionat către site-ul de unde poţi descărca clipul preferat. 

 În mod normal, download-ul de clipuri YouTube sau din paginile personale ale utilizatorilor Facebook contravine regulilor de utilizare impuse de Google, respectiv Facebook. În plus, gestul ar putea fi interpretat drept o încălcare a legii drepturilor de proprietate intelectuală. Însă atât timp cât nu le folosiți în scopuri comerciale și nu le dați share puteți să o faceți.