Stiri

Cum se plantează și cum se îngrijesc bujorii

Cum se plantează și cum se îngrijesc bujorii
[Sursa foto: Facebook ]
Bujorii de grădină arată splendid, iar avantajul lor este că nu necesită multă îngrijire după plantare.

 Bujorii de grădină sunt plante superbe, care înfloresc în luna mai. Multe persoane aleg să îşi împodobească grădina cu bojori, pentru că după ce sunt plantaţi, înfloresc an de an, cu minimum de îngrijire. În plus, sunt şi foarte rezistenţi.

Cum se plantează şi cum se îngrijesc bujorii de grădină

 Bujorii de grădină au cel mai des culoarea roz, dar există şi bujori albi, roşii sau galbeni.

Aceste plante pot să înflorească ani la rândul, iar florile lor sunt superbe şi destul de rezistente. Bujorul înfloreşte începând din luna mai şi până în toamnă, iar dacă sunt plantaţi corect vor creşte singuri, cu apă de ploaie şi lumină solară. 

Cum se plantează și cum se îngrijesc bujorii

 În mod normal, bujorii se plantează toamna, din septembrie şi până la mijlocul lui octombrie. Plantaţi în această perioadă, bujorii au timp să îşi formeze rădăcinile, pentru a înflori din luna mai. Aceste flori pot fi plantate şi la începutul primăverii, dar este recomandat ca în acest caz să se folosească răsaduri. La plantarea bujorilor, plantele nu trebuie să fie înghesuite, pentru ca rădăcinile lor să aibă loc să se dezvolte. Este recomandat să alegeţi un loc luminos, pentru că bujorii au nevoie de cel puţin şase ore de soare zilnic. Locurile umbrite sau cele de pe lângă copaci nu sunt deloc potrivite pentru dezvoltarea bujorilor. 

Cum se plantează și cum se îngrijesc bujorii

 Aceste plante au nevoie doar de un sol de calitate medie, care trebuie afânat însă. După plantare, trebuie săpat între rânduri o dată pe an, pentru că bujorii de grădină au nevoie de un sol bine afânat. De asemenea, fertilizează anual solul cu mraniţă sau cu cu pământ de frunze bine descompuse, pentru ca plantele să devină mai puternice. Cât sunt sub formă de boboci, bujorii trebuie protejaţi de propria lor greutate, aşa că este bine să instalăm un sistem de susţinere. În lunile iulie şi august, aceste plante îşi formează deja mugurii pentru anul următor, aşa că este bine să le udăm. Nu se taie frunezel bujorilor după înflorire, decât cele uscate sau rupte.