Stiri

Cum se îngrijesc corect crinii de ghiveci

Cum se îngrijesc corect crinii de ghiveci
[Sursa foto: Facebook ]
Crinii de ghiveci sunt plante superbe, care ne pot înfrumuseţa locuinţele.

 Crinii de ghiveci sunt printre cele mai întâlnite plante din casele românilor. Acestea se îngrijesc destul de uşor şi necesită un minimum de atenţie pentru iubitorii de flori.

Cum se îngrijesc corect crinii de ghiveci

Cum se îngrijesc corect crinii de ghiveci

Amaryllis sau crinul de camera este o plantă de ghiveci, cu bulb, care nu necesită o îngrijire deosebită. Această plantă îşi are originile în America de Sud, iar florile sale superbe au culori care variază de la alb, la roşu aprins.

Acest tip de crin este des întâlnit în locuinţele oamenilor, dar poate fi plantat şi în grădină. Multe persoane plantează crinul în curte pe perioada verii, după care îl pun în ghiveci şi pe perioada iernii îl ţin în casă.

 Florile crinilor sunt superbe, dar speranţa lor de viaţă depinde foarte mult de temperatura din cameră. Florile rezistă cel mai bine la o temperatură de 19-26 de grade Celsius. În cazul în care este prea cald, este indicat să mutaţi crinul într-o cameră mai răcoroasă. Crinul este o plantă care iubeşte lumina, dar nu este deloc indicat să expunem planta direct la razele soarelui, pentru că astfel i se vor ofili frunzele. Această plantă are nevoie moderată de apă, dar secretul pentru flori frumoase este ca o dată pe săptămână să punem în ghiveci îngrăşământ bogat în fosfor şi potasiu.

Cum se îngrijesc corect crinii de ghiveci

 Solul din ghiveciul crinului trebuie să fie unul uşor şi afânat. Nu trebuie schimbat complet decât o dată la doi ani. După ce înfloreşte, frunzele crinului se vor îngălbeni una după alta, însă nu trebuie să intraţi în panică. Bulbul trebuie să fie tare, iar acest lucru înseamnă că planta se pregăteşte să înflorească din nou. 

Cum readucem bulbul la viaţă

 Cea mai folosită metodă este ca planta, după ce nu a mai rămas decât bulbul din ea, să fie mutată într-o cameră întunecată şi răcoroasă. Important este însă ca temperatura să nu fie mai scăzută de 8 grade celsius. Crinul poate fi readus la viaţă după opt, zece săptămâni. Readucem ghiveciul la lumină şi udăm planta puţin câte puţin, eliminând surplusul de apă. Viitorul boboc va apărea peste doar câteva săptămâni.