Stiri

Cum se face o contestaţie la Bacalaureat 2021

Cum se face o contestaţie la Bacalaureat 2021
[Sursa foto: Facebook ]
Notele de la Bacalaureat 2021 au fost afişate astăzi, 5 iulie. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute au opţiunea de a face contestaţie.

 Elevii de clasa a XII-a au susţinut săptămâna trecută probele de Bacalaureat, iar astăzi, 5 iulie au fost afişate notele. Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţie.

Cum poţi depune o contestaţie la Bacalaureat 2021

 Notele pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului au fost fişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar şi la avizierele centrelor de examinare, dar cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art.

5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR). 

Cum se face o contestaţie la Bacalaureat 2021

 Media la Bacalaureat 2021 este media aritmetică a notelor obţinute de elevi la probele scrise. Pentru a promova candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 5,00 la fiecare materie, iar media generală trebuie să fie minimul 6,00. Pentru elevii cu media generală 5,99, se face rotunjire la 6,00.

 Elevii care cred că lucrările lor au fost corectate greşit şi că meritau o notă mai mare, pot depune contestaţie tot astăzi, între orele 12:00 şi 18:00. Candidații vor completa, semna și depune/transmite prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 

 Pentru depunerea online a contestaţiei, elevii trebuie să descarce modelul de mai jos, să îl completeze şi să îl trimită pe adresa de mail a liceului unde au susţinut examenul. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Cum se face o contestaţie la Bacalaureat 2021

 Lucrările pe care elevii le-au trimis către reevaluare vor fi corectate în perioada marţi, 6 iulie- vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale din prima sesiune de Bacalaureat 2021 vor fi afişate tot pe 9 iulie.

 114 mii de elevi s-au înscris la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, faţă de 150 de mii de candidaţi, câţi au fost anul trecut. În 2020, rata de promovare la Bacalaureat după soluționarea contestațiilor a fost de 62,9%. În acelaşi timp, 307 candidați au avut medii de 10.