Stiri

Cum poți să îți distribui locația de pe Whatsapp dacă vrei să fii găsit cu ușurință

Cum poți să îți distribui locația de pe Whatsapp dacă vrei să fii găsit cu ușurință
[Sursa foto: Facebook Whatsapp]
Dacă vrei ca prietenii să vină la tine, fără să le dai adresa sau să le explici cum să ajungă, îţi poţi distribui locaţia în timp real, pe Whatsapp.

 Whatsapp este cea mai folosită aplicaţie de chat din lume, cu peste un miliard de utilizatori de pe tot globul. Cine vrea să comunice de la distanţă cu alate persoane, o poate face atât prin text, cât şi prin funcţiile audio şi video. Messenger are cam aceleaşi funcţii, dar Whatsapp are un avantaj major: nu îţi trebuie decât un număr de telefon pentru crearea contului. 

Cum îţi distribui locaţia pe Whatsapp, ca prietenii să vadă în timp real unde eşti

 În fiecare an, programatorii care se ocupă de această aplicaţie dezvoltă noi funcţii ale softului, pentru a-i face pe utilizatori să beneficieze de tot ce îşi doresc, pe o singură platformă. Una dintre cele mai utile funcţii create de Whatsapp este distribuirea în timp real a locaţiei.

 Această caracteristică a aplicaţiei este foarte folositoare, mai ales dacă eşti într-un loc zgomotos şi nu poţi vorbi la telefon, dacă eşti într-un loc necunoscut şi nu ştii să oferi foarte multe detalii legate de poziţionarea ta sau pur şi simplu dacă nu ai chef să oferi indicaţii, care oricum nu sunt mai

folositoare decât precizia GPS a softului. Această funcţie poate fi folosită şi de părinţi, pentru a-şi ştii copiii în siguranţă. De exemplu, copilul îşi distribuie locaţia în timp real, iar părinţii pot urmări dacă acesta se îndreaptă către casă.

Cum poți să îți distribui locația de pe Whatsapp dacă vrei să fii găsit cu ușurință

 Pentru a-ți partaja locația în timp real pe WhatsApp, intră în aplicaţie și selectează o conversație cu o persoană din lista de contacte. În același timp, poți iniția o conversație nouă sa poți da click pe un grup. În fereastra de dialog, apasă pe plus în stânga jos pe iPhone sau pe agrafă în dreapta jos pe Android. Apoi alegi locaţie din opţiunile care îţi apar şi din următoarea fereastră, alege pe distribuiţi locaţia în timp real. Ai posibilitatea să îţi alegi durata partajării, care poate avea 15 minute, o oră sau opt ore, apoi apeşi expediere. Interlocutorul tău va vedea locaţia ta exactă, iar partajarea poate fi întreruptă cu un click pe acel mesaj.