Stiri

Cum poți să ai dinți strălucitori într-un mod sănătos

Cum poți să ai dinți strălucitori într-un mod sănătos
Cum poți să ai dinți strălucitori într-un mod sănătos [Sursa foto: pexels.com]
Te întrebi cum poți obține o dantură strălucitoare într-un mod sănătos? Află metodele prin care poți zâmbi din nou cu încredere.

Dinții strălucitori pornesc de la obiceiuri sănătoase, de aceea un stil de viață echilibrat te ajută să obții rezultatele dorite și îți vor oferi o stare de bine asupra întregului organism.

În prezent, există numeroase metode prin care ne putem recupera aspectul frumos al zâmbetului de altădată, dar dincolo de rutina zilnică de periaj a danturii, este esențial să vizităm cât mai des cabinetul medicului stomatolog. Putem opta pentru igienizări profesionale, verificarea statusului dentar, iar zâmbetul luminos, alb şi sănătos va deveni realitate.

Iată câteva metode prin care poți obține dinți strălucitori, într-un mod natural.

Albirea dentară realizată de medicul stomatolog în clinică

Tratamentul profesional de albire a dinților este soluția ideală, dacă îți dorești un zâmbet strălucitor, cu până la 6 nuanțe mai alb. Procedura de albire se realizează cu lampa Zoom, o tehnologie de ultimă generație folosită de medic în cabinet, iar dantura ta își va recăpăta albul imaculat în doar 60 de minute, fără durere.

Totodată este important să știm că opțiunile de albire din comerț, spre deosebire de soluțiile profesionale, în cele mai multe cazuri au o concentrație mult mai mare de peroxid, substanță utilizată pentru albirea dinților. În acest caz smalțul dentar poate fi afectat. Medicii stomatologi recomandă ca tratamentul pentru albire să fie realizat doar în clinică, unde cu ajutorul instrumentelor necesare și a unor tehnici potrivite să ajungem la rezultatul mult dorit și pe termen lung.

O alimentație sănătoasă pentru dinți strălucitori

Eliminarea alimentelor dăunătoare danturii reprezintă un alt sfat pe care medicii stomatologi îl oferă cu privire la obținerea unui zâmbet atractiv. Conform Medical News Today, consumul de vin roșu, ceai, cafea sau sucuri carbogazoase poate modifica culoarea dinților, deoarece aceștia se îngălbenesc cu timpul. Dacă te preocupă aspectul danturii este bine să eviți excesul de alimente bogate în citrice, cafea sau sifon. Numai așa îți vei păstra dinții impecabili într-un mod sănătos.

Atenție! Acizii acestor alimente pot slăbi smalțul dentar, astfel că medicii stomatologi recomandă să aștepți cel puțin 30 de minute după masă, înainte de a te spăla pe dinți.

Importanța igienei orale pentru un zâmbet strălucitor și sănătos

Igiena orală are un rol foarte important pentru sănătatea organismului. De aceea, este bine să respectăm rutina zilnică de îngrjire a danturii, prin periajul dinților dimineața și seara și folosirea mijloacelor suplimentare de curățare, cum ar fi ața dentară sau apa de gură. Totodată, pentru o curățare completă și corectă a cavității orale este necesar să igienizăm și limba. Primul pas, pentru a ne bucura de dinți mai albi și un aspect plăcut al zâmbetului, implică o igienă dentară cât mai riguroasă.

O dantură sănătoasă și mai albă cu ajutorul igienizării profesionale

Medicii stomatologi recomandă la fiecare 6 luni să apelăm la o igienizare dentară profesională, pentru a avea o dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor. Această procedură se realizează doar în cabinet și cuprinde un detartraj dentar, un periaj profesional și airflow.

Detartrajul dentar este un tratament nedureros, care include o curățare mai profundă a dinților și are ca rol îndepărtarea depozitelor de tartru, prin intermediul aparatului cu ultrasunete. Totodată, procedura ajută la eliminarea plăcii bacteriene, astfel vei evita apariția afecțiunilor stomatologice grave.

Periajul profesional este realizat cu ajutorul unei periuțe de dinți circulare și a unor paste de dinți abrazive, bogate în fluor. Este o tehnică simplă și vine în completarea detartrajului dentar. În urma unui periaj profesional vei observa că dinții tăi sunt foarte curați și mult mai strălucitori.

Un ultim pas în realizarea igienizării profesionale este airflow-ul. Cu ajutorul acestuia stomatologii pot înlătura petele sau colorațiile de pe suprafața dinților și astfel poți zâmbi din nou cu încredere. Această tehnică de igienizare folosește un dispozitiv care generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu. Petele de nicotină, cafea, sucuri sau alimente ce conțin coloranți vor fi îndepărtate prin airflow, iar tu vei avea din nou o dantură complet, sănătoasă și frumoasă.