Stiri

Culoarea anului 2023. Ce semnificație are

Culoarea anului 2023
Ce semnificație are culoarea anului 2023?  [Sursa foto: Pantone ]
A fost aleasă culoarea anului 2023! Iată ce semnificație are.

Culoarea anului 2023. Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023, iar toată lumea trebuie să aștepte ca anul 2023 să fie dominat de această culoare! Este vorba despre 18-1750 Viva Magenta, o nuanță despre care mulți ar spune că este pretențioasă. Culoarea e află undeva între roșu și albastru, între cald și rece, este vibrantă și emană o energie puternică.

Este o schimbare majoră față de nuanța aleasă pentru anul 2022- Very Peri, care fost aleasă ca simbol al tehnologiei.

Pantone a ales această nuanță de Roșu carmin pentru anul 2023, care poate fi folosită atât în diferite piese vestimentare, accesorii, cât și în rutina de machiaj sau atunci când vă gândiți la ce culoare pentru unghii să abordați. Persoanele îndrăznește pot adopta pentru magenta chiar și în ceea ce privește culoarea părului. Iată ce semnificație are nuanța Viva Magenta!

Culoarea anului 2023. Ce semnificație are
Culoarea anului 2023. Ce semnificație are[Sursa foto: Pantone ]

Ce semnificație are culoarea anului 2023

Acest anunț a ridicat deja multe semne de întrebare pentru mulți, care se întreabă de ce Institutul Pantone a ales Viva Magenta drept culoarea anului 2023.

Mesajul este unul special, fiind vorba despre „un semnal puternic de forță și vigoare”, de care omenirea are nevoie în această perioadă de refacere, după izbucnirea pandemiei de coronavirus și nu numai.

„Este o nuanță neconvențională pentru niște timpuri neconvenționale, aduce o nouă viziune și o altă vibrație.

Amintește de natură și se trage din grupul de nuanțe de roșu ca să dea un semnal puternic de forță și vigoare. Prin alegerea Viva Magenta, Pantone explorează dinamica relației dintre Inteligența Artificială și creativitatea umană ca să creeze Magentaverse. PANTONE 18-1750 Viva Magenta rescrie povești.

Curajoasă și exuberantă, promovează optimismul și bucuria, puterea, exprimarea sinelui fără limite. Este o culoare statement și care îmbrățișează fiecare personalitate, încurajând manifestările spiritelor rebele. Este o culoare hibrid, care leagă fizicul de virtual și care nu domină agresiv, ci mai degrabă îmbracă pumnul într-o mănușă de catifea. Este o nuanță de roșu al cărei design este menit că creeze un viitor mai pozitiv”, anunță Institutul Pantone.

Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute, a declarat că Viva Magenta „se potrivește cu culori calde și reci, de la roz la liliac gri”, semn că anul 2023 urmează să fie unul plin de culoare și alegeri îndrăznețe.