Stiri

Cuba a restricționat accesul populației la rețelele sociale, în urma protestelor din ultimele zile

Cuba a restricționat accesul populației la rețelele sociale
Cuba a restricționat accesul populației la rețelele sociale [Sursa foto: PixaBay]
Autoritățile cubaneze au restricționat accesul la rețelele sociale și la platforme de mesagerie instantă, precum Facebook, Instagram, WhatsApp și Telegram.

În contextul protestelor masive împotriva regimului, autoritățile cubaneze au restricționat accesul populației la rețelele sociale și de mesagerie online, precum Facebook, Instagram, WhatsApp și Telegram. NetBlocks, cu sediul la Londra, a afirmat pe site-ul oficial că rețelele sociale și platformele de mesagerie din Cuba erau înca parțial blocate marți, ceea ce" ar putea limita fluxul de informatii din Cuba".

Mii de cubanezi s-au alăturat demonstrațiilor anti-guvernamentale în orașe din toată țara, duminică pentru a protesta împotriva gestionării defectuoase a pandemiei și crizei economice, dar și împotriva regimului comunist și dictaturii din Cuba.

Protestatarii din Cuba

Cuba a restricționat accesul populației la rețelele sociale
Cuba a restricționat accesul populației la rețelele sociale[Sursa foto: Twitter/ AdrianRG1013]

Autoritățile cubaneze au negat marți orice "explozie sociala" în Cuba după manifestații fără precedent împotriva guvernului, care s-au soldat cu un deces și aproximativ 100 de arestări.

„Nu a fost nicio explozie socială în Cuba, nu a existat niciuna datorită voinței poporului nostru și a sprijinului poporului nostru pentru revoluție și guvernul său", a declarat ministrul de externe, Bruno Rodriguez, intr-o conferinta de presa.

Introducerea internetului mobil, în urmă cu doi ani şi jumătate, le-a oferit cubanezilor o platformă pentru a-şi exprima frustrările față de conducători.