Stiri

Cu ce noutăţi vine iOS 16 şi pe ce modele de iPhone poate fi instalat noul sistem de operare

Cu ce noutăţi vine  iOS 16 şi pe ce modele de iPhone poate fi instalat noul sistem de operare
[Sursa foto: Facebook ]
Noul sistem de operare de la Apple a fost lansat, iar iOS 16 vine cu mai multe noutăţi.

Apple a lansat o nouă versiune a sistemului său de operare. iOS 16 este deja disponibil şi poate fi instalat pe toate modelele de iPhone, începând cu iPhone 8. Noul sistem de operare vine cu mai multe îmbunătăţiri, dar şi cu schimbări importante în ceea ce priveşte funcţiile telefonului.

Care sunt noutăţile sistemului de operare iOS 16, de la Apple

iOS 16, noul sistem de operare de la Apple, vine cu modificări importante în ceea ce priveşte funcţia lock screen, ecranul afişat înaintea deblocării.

Utilizatorii vor putea să îl personalizeze, având posibilitatea de a adăuga widget-uri şi de a modifica fonturile. 

Aplicaţia iMessage vine şi ea cu noutăţi. Posesorii de iPhone vor putea să editeze sau să anuleze expedierea mesajelor, în maximum 15 minute de la trimiterea acestora. Destinatarul va vedea însă aceste modificări. De asemenea, sunt noutăţi în şi aplicaţia Apple Mail. Utilizatorii pot programa e-mailuri, pentru a fi trimise mai târziu.

iOS 16 vine şi cu îmbunătăţiri în ceea ce priveşte trimiterea de mesaje către utilizatorii de Android, dar şi o funcţie mai bună pentru dictarea mesajelor text. De asemenea, funcţia Safety Check vine cu un grad mai mare de securitate. Utilizatorii vor putea să oprească rapif funcţii precum oferirea locaţiei în care se află.

Cu ce noutăţi vine  iOS 16 şi pe ce modele de iPhone poate fi instalat noul sistem de operare

Funcţie nouă pentru Apple Maps, odată cu lansarea iOS 16

Notificările telefonului vor apărea acum la baza ecranului, iar acestea vor putea fi oprite pentru anumite funcţii sau aplicaţii, în cazul în care nu vrei să fii deranjat. Aplicaţia Apple Maps vine şi ea cu noutăţi. Utilizatorii vor putea adăuga opriri pe traseu. De asemenea, noua aplicaţie de sănătate Apple include şi posibilitatea ca utilizatorul să adauge medicamentele pe care le ia, pentru a fit notificat în momentul în care trebuie să le administreze. 

O altă schimbare care va fi pe placul utilizatorilor este că procentul bateriei poate fi din nou afişat în meniul de pe ecranul principal. De asemenea, în Notes se va putea face automat conversia anumitor unităţi de măsură.

Sistemul iOS 16 este deja disponibil şi poate fi instalat pe orice model mai nou de iPhone 8.