Stiri mondene

Cristina Neagu se retrage din echipa naţională. Mesajul celei mai bune handbaliste din lume: „Ultimul Campionat European pentru mine”

Cristina Neagu se retrage din echipa naţională
Cristina Neagu se retrage din echipa naţională [Sursa foto: Facebook]
Cristina Neagu a anunţat că ediţia Campionatului European, EHF EURO 2022, a fost ultima din cariera sa.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania, 32-28, în ultimul său meci din Grupa principală 2 la acest turneu final, organizat în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Imediat după ce România a fost eliminată de la Campionatul European, Cristina Neagu, supranumită „Messi din handbal”, a făcut un anunţ la care nu se aștepta nimeni.

Cristina Neagu se retrage din echipa naţională
Cristina Neagu se retrage din echipa naţională[Sursa foto: Facebook]

Cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, atât la masculin cât și la feminin, se apropie de retragerea de la echipa națională.

Căpitanul echipei naționale de handbal feminin a mărturisit că deși a dat totul pe teren, campionatul nu s-a terminat așa cum și-ar fi dorit, însă a mulțumit susținătorilor pentru tot suportul. 

Citește și: Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, despre scandalul de dopaj în care este implicată sportiva: „În aproape 30 ani de când lucrez nu am întâmpinat o astfel de situație”

”Ultimul Campionat European pentru mine.  Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!", a scris Cristina Neagu într-o postare pe contul personal de Facebook.

Cristina Neagu a intrat în istorie

Cristina Neagu a fost desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, în 2011, 2015, 2016 și 2018, iar cu echipa națională a câștigat două medalii de bronz, una la Campionatul European din 2010, iar cea de-a doua la Mondialul din 2015.

Cristina Neagu se retrage din echipa naţională
Cristina Neagu se retrage din echipa naţională[Sursa foto: Facebook]

Pe lângă performanțele de excepție reușite de Cristina Neagu de-a lungul carierei se numără și cea de la acest turneu final, când românca a fost prima hanbalistă a lumii care a depășit borna de 300 de goluri, după cele 39 de reușite de la acest Mondial.