Stiri

Controlorii STB nu vor mai purta veste albastre cu însemnele „Control”! Cum îi poți recunoaște

Controlorii STB nu vor mai purta veste albastre cu însemnele „Control”
Controlorii STB nu vor mai purta veste albastre cu însemnele „Control”
Controlorii STB nu mai poartă veste inscripționate. Uite cum poți să identifici un controlor cu acte în regulă!

Societatea de Transport București(STB) anunță înființarea Biroului de Supracontrol, cu scopul de a eficientiza activitatea de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public. Până acum, bucureștenii puteau recunoaște controlorii STB cu ușurință pentru că îi vedeau îmbrăcați cu vestele albastre, pe care scria cu alb, mare, „ CONTROL ”. Lucrurile se schimbă, însă, iar ei vor renunța la acest obiect vestimentar.

„Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control", se arată

în comunicatul STB remis presei.

Citeste si: Metrorex, primele declarații despre posibila suspendare a trenurilor de metrou: „O parte din sumă a fost achitată”

Controlorii STB nu vor mai purta veste albastre cu însemnele „Control”
Controlorii STB nu vor mai purta veste albastre cu însemnele „Control” 

Cum recunoaștem controlorul în mijloacele de transport

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimaţii călătorie, echipele de supracontrol deţin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

  • Legitimația de control, cea care va conține o poză și datele de identificare ale angajatului, nume, prenume și numărul de serviciu
  • Cardul de identitate- cel care va conține de asemenea poza și datele de identificare ale angajatului
  • Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie

Citeste si: O tânără din București, bătută și înjurată de o controloare STB! Victima n-ar fi validat biletul: „M-a strâns foarte tare în jurul pieptului”

Societatea de Transport București a precizat că dacă echipele de control nu dețin aceste lucruri, nu pot emite carduri de suprataxă/amenzi. Mai mult de atât, STB a scris că „ nu vesta albastră definește un controlor, ci documentele și echipamentele menționate mai sus și pe care trebuie să le dețină”.