Stiri

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România
[Sursa foto: Facebook ]
Se anunţă un an foarte bogat, în materie de festivaluri muzicale şi concerte.

 În 2022, fanii muzicii sunt răsfăţaţi cu zeci de concerte şi festivaluri. Important este ca pandemia să nu ne mai dea atâtea bătăi de cap, pentru a ne putea distra în voie. Iată care sunt cele mai importante evenimente din acest an!

Concertele şi festivalurile de muzică din 2022

Sting (15 martie)

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România

Celebrul artist britanic va concerta în Cluj Napoca, alături de fiul său, Joe Sumner.

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă BT Arena, de la ora 19:00. Preţul biletelor pentru show-ul "My Songs" este cuprins 171 şi 441 de lei.

Maluma (8 aprilie)

Vedeta sud-americană revine în Bucureşti, în cadrul turneului de promovare al noului său album. Concertul va fi susţinut în Pavilionul Central Romexpo, iar biletele nu sunt deloc ieftine. Cine vrea să îl vadă pe Maluma trebuie să scoată din buzunar între 194 şi 756 de lei. 

Iron Maiden (26 mai)

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România

Trupa heavy-metal va cânta la Romexpo, în aer liber, într-un concert la care ar putea asista 15 mii de oameni. Trupa din Marea Britanie concertează în cadrul show-ului "Legacy", care va cuprinde atât piese foarte cunoscute, cât şi melodii lansate recent. Lord Of The Lost va cânta în deschiderea concertului Iron Maiden. 

Saga Festival (3-5 iulie)

Saga revine în acest an, dar locul de desfăşurare va fi Naţional Arena. Afrojack, Marshmello, Timmy Trumpet, Black Coffee, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Purple Disco Machine și Sickick sunt primii artişti confirmaţi. 499 de lei costă abonamentul pentru cele trei zile de festival.

Neversea (7-10 iulie)

După Saga, fanii muzicii electronice se pot distra la mare, la Neversea. Primiii artişti au fost deja confirmaţi, printre ei numărându-se Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Mahony, Netsky, Priku, Raresh şi Sit. Preţul unui bilet pentru toate zilele de festival porneşte de la 104 euro+ taxe. Acestea se pot achiziţiona şi în rate, prin aplicaţia Extasy.

Electric Castle (13-17 iulie)

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România

Un alt festival foarte iubit în ţara noastră este Electric Castle, care va avea loc pe domeniul Banffy din Bonțida. Cum ediţia de anul trecut a fost amânată, cei care şi-au achiziţionat bilete pentru anul trecut vor putea să le folosească în această vară. Gorillaz, Deftones și Twenty One Pilots sunt headlinerii acestei ediţii. 649 de lei costă cel mai ieftin bilet la Electric Castle.

Placebo (14 iulie)

Britanicii de la Placebo vor concerta la Romexpo, în aer liber, într-un show aşteptat cu nerăbdare de fanii formaţiei.

Rock The City (16 iulie)

Kiss, Whitesnake şi Powerwolf sunt trupele care vor concerta în acest an la Rock The City, în Bucureşti. Cei de la Kiss vor cânta pentru prima dată în România. 

Nightwish (1 august)

Turneul "Human: II Nature" al trupei Nightwish ajunge şi în Bucureşti, pe 1 august. 10 mii de bilete vor fi puse în vânzare pentru acest concert.

Untold (4-7 august)

Concertele şi festivalurile muzicale ale anului 2022 în România

A şaptea ediţie a festivalului vine cu multe surprize pentru fani, care se vor bucura de genuri muzicale diverse, de la live acts la show-uri EDM, pop, house, techno, tech-house, deep house, drum&bass, dubstep, grime, hip-hop, trip-hop, trance, tribale, reggae. Cel mai ieftin bilet costă 129 de euro plus taxe.

Summer Well (12-14 august)

Domeniul Ştirbey din Buftea va găzdui din nou Summer Well. Prima trupă confirmată este Arctic Monkeys, dar orragnizatorii pregătesc şi alte surprize. Biletele pentru Summer Well costă 375 de lei, plus taxe.

Citeste si: Noi artiști pe scena Saga Festival 2022