Stiri

Cluj: Un bărbat a dorit să se angajeze ca șofer la o instituție de stat, dar trebuia să fie un grădinar și hamal bun: „Dacă nu vă convine nu veniți”

Un bărbat a dorit să se angajeze ca șofer la o instituție de stat, dar trebuia să fie un grădinar și hamal bun
Un bărbat a dorit să se angajeze ca șofer la o instituție de stat
Un bărbat din Cluj a avut parte de o surpriză neașteptată când a vrut să se angajeze șofer la o instituție de stat.

Un bărbat aflat în căutarea unui loc de muncă a vrut să aplice pentru un post de şofer la Direcţia Judeţeană Agricolă Cluj, dar a avut surpriza să afle că jobul implica să fie grădinar, hamal şi în general om bun la toate. Clujeanul s-a arătat surprins că munca lui presupunea printre altele să mute birouri şi să se ocupe de grădinărit.

  „Am sunat la resurse umane să cer detalii despre fişa postului şi surpriză.

Pe lângă atribuţia de şofer, care prin definiţie înţelegem ce face un şofer, ei mai au pretenţia şi să hămălesc mobilă, mutări de birouri şi să fac lucrări de întreţinere a clădirilor, grădinărit. Nu mi se pare normal într-o ţară civilizată să avem astfel de practici. Dacă eşti şofer conduci maşina. dacă eşti manipulant marfă, apoi aia să fie. Numai în România se întâmplă mizerii de genul”, a declarat bărbatul. 

Un bărbat a dorit să se angajeze ca șofer la o instituție de stat, dar trebuia să fie un grădinar și hamal bun
Un bărbat a dorit să se angajeze ca șofer la o instituție de stat, dar trebuia să fie un grădinar și hamal bun

Direcția Județeană Agricolă Cluj, prima reacție: „Acestea sunt condițiile. Nu mă luați la întrebări”

Reprezentanţii Serviciului Resurse Umane de la Direcţia Agricolă Cluj, instituţie aflată în suborcinea Ministerului Agriculturii, au evitat să dea prea multe detalii.

„Pe lângă funcţia de şofer, trebuie să îngrijiţi şi grădina, şi imobilul. Acestea sunt condiţiile, dacă vă convine veniţi la concurs, dacă nu vă convine nu veniţi.

Nu mă luaţi la întrebări pe mine!”, ar fi răspuns angajaţii Serviciului de Resurse Umane de la Direcţia Agricolă.

Citeste si: Un bărbat de 66 de ani, respins la o acțiune de donare de sânge pentru că a refuzat să răspundă la chestionarul care îl întreba dacă e însărcinat

Pe de altă parte, subprefectul Clujului, Tasnadi Szilard, spune că şeful Direcţiei poate stabili ce vrea să mai muncească persoana angajată

„Am rugat şeful serviciului de deconcentrate din interiorul instituţiei să verifice cele semnalate. Se pare că cele înscrise în articol se confirmă.Discuţia este la anunţul de angajare, iar la momentul în care se scoate un post la concurs, se anexează obligatoriu fişa postului pentru acel post.De fiecare dată, ultima literă din fişă se referă la alte atribuţii stabilite de şeful ierarhic, la modul general, astfel şeful, după necesităţi dispune alte atribuţii.Probabil că funcţionarii de la Direcţia Agricolă s-au referit cu titlu exemplificativ la activitatea de îngrijire, aceasta putând fi stabilită suplimentar de şeful direct al potenţialului şofer.

Citeste si: Urs la furat de cireșe! Un pui de urs a fost filmat în timp ce mânca cireșe în Vrancea. Video

Nu în ultimul rând, precizez faptul că Instituţia Prefectului nu este parte activă a procedurii de concurs, nu elaborează fişa postului, nu stabileşte criterii, ci doar numeşte o persoană din cadrul instituţiei în comisia de concurs, la solicitarea instituţiei unde are loc concursul. De obicei la ultimul punct din fişă zice la modul general de alte atribuţii stabilite de şeful ierarhic. În concret, le va stabili acel şef ierarhic”, a spus Tasnadi Szilard