Stiri

Cine este și care este povestea lui Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

Cine este și care este povestea lui Ștefan Lucian, fondatorul Global Records
Ştefan Lucian alături de Inna
Puţină lume cunoaşte povestea din spatele succesului pe care îl are Global Records. Ştefan Lucian a început afacerea din întâmplare.

 Global Records este în acest moment una dintre cele mai mari şi profitabile case de discuri din România. Creaţia îi aparţine lui Ştefan Lucian, omul care şi-a început povestea odată cu lansarea în muzică a Innei. Fondatorul Global Records are o poveste extrem de interesantă în ceea ce priveşte antreprenoriatul. 

Ştefan Lucian este managerul care a creat de la zero povestea Global Records

 Lucian a dezvoltat o pasiune pentru antreprenoriat încă din copilărie.

La 12 ani, a împrumutat bani de la unchiul său, cu care a închiriat două calculatoare şi a deschis un Internet Cafe. A făcut acest lucru pentru că nu îşi permitea să îşi cumpere un calculator doar pentru el.   "Îmi amintesc că la finalul verii am reuşit să scot suficienţi bani pentru a returna banii împrumutaţi ţi mi-au şi rămas pentru computer. După doi ani ajunsesem la 25 de computere, deci aveam deja mica mea afacere, iar în paralel m-am ocupat şi de publicitate online", a declarat Lucian, conform wallstreet.ro.

Cine este și care este povestea lui Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

 Omul de afaceri a continuat să îşi dezvolte simţul antreprenorial, iar după ce şi-a ajutat o mătuşă să vândă un teren şi a fost răsplătit cu 500 de euro, şi-a convins părinţii să îşi deschidă o agenţie imobiliară. "Era perioada aceea în care domeniul imobiliar era în formare, se cumpăra mult, preţurile creşteau peste noapte. Am amenajat un birou pe holul apartamentului în care locuiam cu ai mei ţi acolo se întampla tot, erau zile în care aveam şi câte opt vânzări pe zi", a mai spus Ştefan.

 La vârsta majoratului, Lucian a întâlnit-o pe Inna. Frecventau aceleaşi locuri, aveau aceleaşi grupuri de prieteni, iar după ce a ascultat-o fredonând o melodie, s-a decis să intre pe piaţa muzicală. A căutat producători şi aşa a ajuns în studioul băieţilor de la Play&Win. „Ţin minte că m-am dus acolo într-o zi, am urcat la etaj, la parter era o croitorie, am intrat şi am spus atât: Vreau şi eu o piesă. Dupa un an şi jumătate de încercări, a aparut melodia „Hot”, piesa care a devenit rapid un hit şi a consacrat-o pe Inna ”.

  Inna a devenit rapid un star internaţional, ceea ce a ajutat şi la crearea Global Record. Acum, casa de discuri a lui Lucian colaborează cu nume mari din România, precum Carla's Dreams, DJ Project, Antonia, Irina Rimes sau The Motans.