Stiri

Cine este, de fapt, autorul cărții Prințului Harry, "Spare"

Cine este, de fapt, autorul cărții Prințului Harry,
Prințul Harry [Sursa foto: Instagram/ CNBS]
Majoritatea celebrităților aleg alți autori pentru autobiografiile lor. Cine este scriitorul fantomă din spatele cărții Prințului Harry, ”Spare”?

Pentru a scrie una dintre cele mai scandaloase autobiografii ale deceniului, Prințul Harry a apelat la un jurnalist respectat și câștigător al Premiului Pulitzer pentru a-și exprima în cuvinte sentimentele despre tensiunile dintre el și familia regală britanică.  Scriitorul și autorul american John Joseph Moehringer, în vârstă de 58 de ani, care scrie sub pseudonimul JR Moehringer, a primit responsabilitatea de a scrie cartea de memorii a lui Harry, ”Spare”, de 416 de pagini.

Cine este, de fapt, autorul cărții Prințului Harry, "Spare"
Prințul Harry[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cum a primit Prințul Harry vestea morții mamei sale, Prințesa Diana. Fiul cel mic la Regelui Charles a povestit totul în cartea sa

Cine este JR Moehringer?

Lucrarea lui JR Moehringer a apărut în The New York Times și Los Angeles Times, precum și în multe alte publicații din SUA. El a scris, de asemenea, alte două memorii ale altor celebrități înainte de a scrie pentru ”Spare”.

În timpul perioadei sale la Los Angeles Times, în 1998, a câștigat Premiul Pulitzer pentru articolul său ”Resurrecting the Champ” despre Bob „Bombardier” Satterfield, un boxer la categoria grea care a luptat între 1945 și 1957. În 2007, articolul a fost adaptat pentru marele ecran, avându-i pe Samuel L Jackson și Josh Hartnett în distribuție. JR Moehringer a mai câștigat un premiu în 2000 pentru articolul său ”Crossing Over”, despre segregarea în Alabama.

Celebrități precum: Ben Affleck, George Clooney și Andre Agassi s-au declarat fanii lui Moehringer. Scriitorul a fost căutat de campionul de tenis Andre Agassi pentru a-și scrie memoriile din 2009, ”Open: An Autobiography”, după ce câștigătorul de Grand Slam a citit propria autobiografie a lui Moehringer și s-a inspirat din povestea copilăriei sale dificile.

Cine este, de fapt, autorul cărții Prințului Harry, "Spare"
JR Moehringer[Sursa foto: NPR]

Memoriile despre maturitatea lui JR Moehringer, ”The Tender Bar”, au fost publicate în 2005 și s-a transformat într-un film în 2022, cu actorul ”X-Men: Apocalypse Tye Sheridan” în rolul său și Ben Affleck în rolul influentului său unchi Charlie. Filmul a fost regizat de George Clooney și a fost lansat pe Amazon Prime pe 7 ianuarie anul trecut, Moehringer fiind consultant pentru film.

Moehringer a declarat pentru NPR în 2012 că el și Agassi „au făcut o mulțime de lucruri împreună. Și primul lucru pe care l-am făcut a fost că am început o conversație lungă cu adevărat minunată despre viața lui. A funcționat ca terapia. M-am așezat pe un scaun cu spătar drept și Andre și s-a așezat pe o canapea, într-adevăr, a săpat adânc, și împreună am găsit modele și teme în viața lui”.

Citește și: Cum se înțeleg Prinții Harry și William cu mama lor vitregă, Regina consoartă Camilla

Ce reprezintă un scriitor fantomă?

Un scriitor fantomă scrie cărți, scenarii, articole, discursuri, cântece și multe altele, care sunt apoi creditate unui alt scriitor sau autor. Mulți scriitori fantomă semnează acorduri de confidențialitate care declară că vor rămâne anonimi, deși uneori pot fi creditați ca „cercetători”. Majoritatea autobiografiilor celebrităților sunt scrise de scriitori fantomă și a devenit o practică obișnuită în literatură să angajeze scriitori care să scrie în stilul autorilor celebri și populari.

Cine este, de fapt, autorul cărții Prințului Harry, "Spare"
The Tender Bar[Sursa foto: IMDb]

JR Moehringer a vorbit anterior despre modul în care începe să-și cunoască subiectul în procesul de scriere fantomă.

„Încerci să locuiești în pielea lor și, deși te gândești la persoana a treia, scrii la persoana întâi, așa că procesele sunt imagini în oglindă unul cu celălalt, dar pare foarte simpatic”, a spus JR Moehringer.

Jurnalistul a scris și romanul ”Sutton” în 2012, o ficțiune speculativă bazată pe viața unuia dintre cei mai notorii jefuitori de bănci americani, Willie Sutton. În 2016, el a scris „Shoe Dog”, autobiografia omului de afaceri și miliardarului american Phil Knight, care a co-fondat Nike.