Stiri

Cinci seriale istorice de văzut pe Netflix. Chiar te vor învăța ceva!

Cinci seriale istorice de văzut pe Netflix. Chiar te vor învăța ceva!
Scenă din "The English Game"
Pe Netflix se găsesc o mulţime de seriale bazate pe poveşti reale, perfecte pentru pasionaţii de isorie şi nu numai.

 Pandemia de coronavirus şi restricţiile impuse de autorităţi ne-au făcut să petrecem mai mult timp în casă, iar vizionarea de filme şi de seriale este una dintre activităţile cele mai comune în această perioadă.

Cele mai bune cinci seriale istorice pe care le găseşti pe Netflix

 1. Peaky Blinders

Dacă nu ai apucat încă să intrii în lumea clanului Shelby, nu este timpul pierdut! Povestea gangsterilor din Birmingham din anii 20 a acaparat multă lume şi pe bună dreptate.

Serialul ajuns la sezonul al şaselea te ţine cu sufletul la gură în fiecare episod.

 2. The Crown

Nu putea să lipsească de pe această listă serialul "The Crown", care are în prim plan viaţa familiei regale britanice. În centrul atenţiei este viaţa Reginei Elisabeta a II-a, care este prezentată în decursul a mai multor decenii. Au fost lansate deja patru sezoane ale acestui serial care scoate în evidenţă multe dintre evenimentele odioase petrecute în sânul familiei regale.

 3. The English Game

Pentru pasionaţii de fotbal, această miniserie dramatică este cu siguranţă de mare interes. Julian Fellowes este creatorul serialului cu şase episoade, în care se prezintă conflictul dintre clasele sociale la începuturile celui mai iubit sport din lume. 

  4. The Vietnam War

 Acest serial documentar poartă semnătura lui Ken Burns, un regizor celebru pentru acest tip de producţie cinematografică. În cele zece părţi ale documentarului se aprofundează faptele petrecute înainte şi după război, netrecând cu vederea diversele teorii lansate despre bătălia Statelor Unite ale Americii din statul asiatic.

 5. Medici: The Magnificent 

 Acest serial ne trimite în Italia secoului al XV-lea, în timpul domniei dinastiei Medici. Acţiunea privind dramele petrecute în viaţa familiei porneşte în anul 1429, anul în care Giovanni de Medici, capul familiei, moare. Fiul său, Cosimo, preia puterea şi încearcă să păstreze tradiţia familiei în Florenţa. În al doilea şi al treilea sezon este vorba despre nepotul lui Cosimo, Lorenzo.