Stiri

Cinci documentare disponibile pe Netflix pe care trebuie să le vezi chiar în momentul ăsta

Cinci documentare disponibile pe Netflix pe care trebuie să le vezi chiar în momentul ăsta
Documentarul The Last Dance
Netflix abundă în documentare de toate tipurile şi pentru toate gusturile şi am ales dintre acestea cinci pe care ar trebui să le vezi fără întârziere.

Primăvara nu a sosit încă decât din punct de vedere calendaristic, pentru că vremea oribilă de afară nu este deloc specifică anotimpului. Pe lângă asta, este şi pandemie, restricţiile impuse de autorităţi ne limitează modurile în care ne putem petrece timpul liber, aşa că sesiunile lungi de vizionat filme şi seriale pe Netflix sunt un mod bun pentru a ne umple timpul. În acest material am selectat cinci dintre cele mai bune documentare de pe Netflix.

Top cinci documentare disponibile pe Netflix pe care trebuie să le vezi neapărat 

  Inside the World's Toughest Prisons 

Această serie documentară ne trimite în incinta celor mai de temut închisori din lume, din Mexic şi până Filipine şi din Brazilia până în România. Primul sezon este prezentat de jurnalistul Paul Connoly, în timp ce din al doilea sezon gazda este Raphael Rowe.

Acesta a fost închis vreme de 12 ani în Anglia, pentru o crimă pe care nu a comis-o şi pentru care a fost achitat, însă după mult timp petrecut după gratii.

  The Last Dance

Cine nu a văzut până acum documentarul despre Michael Jordan, chiar trebuie să o facă, indiferent dacă este fan al baschetului sau nu.

Această serie produsă de ESPN Films şi Netflix deţine imagini şi interviuri din perioada de glorie a lui Chicago Bulls, unele dintre cele difuzate în exclusivitate. Evident, în centrul atenţiei este Jordan, dar oamenilor importanţi din acea generaţie li s-au au dedicat şi lor câte un episod. Imaginile şi interviurile cu Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman şi Steve Kerr sunt savuroase, aşa că trebuie neapărat urmărită această serie documentară.

  Athlete A

În acest documentar este prezentat un subiect extrem de sensibil şi anume abuzul la care au fost supuse mai multe gimnaste de-a lungul timpului de către medicul echipei, Lawrance Nassar. "Athlete A" a fost desemnat cel mai bun documentar sportiv în 2020.

  The Social Dilemma

Despre scopurile deloc nobile pentru care sunt folosite platformele de social media aflaţi din "The Social Dilemma". Probabil că te vei gândi mai bine dacă îţi vei păstra contul de Facebook după ce vizionezi această producţie care scoate în evidenţă efectele nocive ale reţelelor de socializare.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened 

Aceasta este povestea lui Billy McFarland, o persoană pe cât de inteligentă, pe atât de lipsită de scrupule. Acesta a reuşit să convingă mii de oameni să creadă într-o minciună, provocând suferinţă şi extrem de multe pagube materiale. „The Greatest Party That Never Happened” este despre un festival din Bahamas care ar fi trebuit să fie cel mai mare festival din lume, dar care a eșuat din cauza proastei organizări.