Stiri

Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București

Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București
Casa Melik [Sursa foto: Facebook]
Bucureștiul ascunde o mulțime de locuri cu povesti interesante, ce abia așteaptă să fie descoperite. Iată locurile din Capitală despre care nu știe multă lume.

Capitala României este destinația ideală pentru cei pasionați de arhitectură și istorie, deoarece aici veți găsi cele mai impresionante atracții turistice și o atmosferă deosebită. Turiștii care aleg să viziteze pentru câteva zile Bucureștiul vor descoperi locuri ce ascund povești incredibile, dar și numeroase activități relaxante sau distractive. În cazul în care vei vrea să vizitezi locuri mai puțin știute, noi ți-am pregătit o listă cu cele mai ciudate destinații.

Iată care sunt acestea. 

Citește și: Plante otrăvitoare pe care mulți români le țin în casă: Îți pot afecta sănătatea!

Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București
Palatul CEC[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Gândacul de la Met Gala 2023 care a devenit viral! Fotojurnalistii de la Variety l-au transformat în vedeta evenimentului

Locuri interesante din București despre care nu știe multă lume

Hanul lui Manuc

Cu o istorie de peste două veacuri, Hanul lui Manuc vă va surprinde cu aspectul său ce poartă orice turist în vremea în care acesta era loc de întâlnire al drumeților din București sau al elitei societății românești. Hanul a fost construit de Manuc Marzaian, un vestit negustor, diplomat si hangiu, iar în prezent este locul în care au avut loc o mulțime de evenimente care au marcat istoria României.

Casa Melik

În prezent Casa Melik, construită în anul 1750, găzduiește Muzeul Theodore Pallady și este una dintre cele mai vechi clădiri din București. Datorită arhitecturii, această locuință este considerată o bijuterie a Capitalei, fiind împodobită cu elemente tradiționale, mobilier masiv și tavanul placat cu lemn. Muzeul Theodor Pallady adăposteşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, ce conține numeroase pânze semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană.

Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București
Palatul Cretzulescu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Înscriere grădiniță și creșă în anul școlar 2023- 2024. Consultă online calendarul înscrierilor

Palatul CEC

Palatul CEC este sediul celei mai vechi bănci din România, care atrage privirile datorită cupolei magnifice din metal și sticlă. Chiar dacă interiorul poate fi vizitat destul de rar, exteriorul palatului poate să fie fundalul pentru niște poze foarte reușite. Construcția clădirii a început pe 8 iulie 1897, la ordinul Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta, iar designul îmbină stilul gotic cu arhitectura franceză de sfârșit de secol XIX. 

Parcul Circului 

Parcul Circului se distinge de celelalte parcuri din Capitală datorită vegetației, care va cuceri orice turist. Izvoarele naturale, lotușii egipteni și sculpturile în arborii situați pe marginea lacului fac din acest loc un spațiu ideal pentru relaxare. Parcul adăpostește și cel mai mare circ de stat din România, Circul Globus, care a împlinit deja cincizeci de ani de când funcționează în Capitală.

Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București
Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Când expiră voucherele de vacanță, în valoare de 1450 de lei?

Palatul Cretzulescu

Palatul Cretzulescu poartă numele Elenei Cretzulescu, cea care a avut inițiativa construirii lui, iar în prezent este sediul UNESCO-CEPES (Centrul european de Studii Superioare UNESCO). Petre Antonescu a fost cel care l-a construit, iar sarcina sa a fost să se asigure că locuința Elenei va reflecta prosperitatea orașului București din acea perioadă. În prezent, Palatul Cretzulescu este una din referinţele arhitecturale ale Capitalei și poate fi admirat pe strada Știrbei Vodă, lângă Parcul Cismigiu.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

În cazul în care vei petrece mai multe zile în București, iar pe timpul nopții ai parte de un cer senin, cu siguranță te vei bucura să mergi să vezi stelele de la Observatorul Astronomic. Pe lângă priveliștea minunată, vei afla foarte multe lucruri noi despre sistemul solar, constelații sau galaxii. În plus, clădirea în sine este spectaculoasă, fiind construită în formă de corabie, astfel încât să dea senzația celui care privește stelele că este pe mare.