Stiri

Cele mai bune filme cu Al Pacino în rolul principal

Cele mai bune filme cu Al Pacino în rolul principal
Al Pacino în 'Scarface'
Există cineva căruia să nu îi placă măcar un film în care joacă Al Pacino? Probabilitatea este extrem de mică, având în vedere că starul de la Hollywood a fost protagonist în 53 de filme.

 Al Pacino este unul dintre titanii filmului, actorul ajuns la 80 de ani jucând într-o mulţime de producţii extrem de apreciate atât de fani, cât şi de critici. Lista de premii şi de distincţii a lui Pacino este interminabilă, însă cu siguranţă Oscarul câştigat în 1993 şi cele paatru Globuri de Aur pe care le-a câştigat sunt cele mai importante. A fost extrem de greu de alcătuit o listă cu cele mai bune filme în care a jucat Al Pacino, pentru că multe dintre ele sunt adevărate capodopere.

Topul celor mai bune filme în care Al Pacino a avut rolul principal

 1. The Godfather Part II (1974) 

Poate cel mai bun rol jucat de Al Pacino este cel al lui Michael Corleone, din a doua parte din "The Godfather". Dacă în prima parte îşi începe căderea în întuneric, deja în a doua parte devine de recunoscut.

Nu mai are nicio legătură cu sentimentele sau moralitatea, fiind în stare să îşi omoare propria familie pentru a-şi păstra legenda vie. 

Cele mai bune filme cu Al Pacino în rolul principal
Al Pacino în 'The Godfather 2'

 2. Scent of a Woman (1992)

 Acesta este filmul care i-a adus lui Al Pacino singurul premiu Oscar din carieră, la categoria cel mai bun actor. Vedeta hollywoodiană interpretează rolul unui fost colonel de armată, care a devenit orb şi extrem de antipatic.

Filmul a fost o adevărată lovitură din punct de vedere financiar, cu peste 134 de milioane de dolari încasări.

  3. Dog Day Afternoon (1975) 

În această producţie, Al Pacino se transformă într-un spărgător de bănci prins cu spatele la zid de poliţie. Spargerea nu funcţionează aşa cum şi-a imaginat, aşa că totul se transformă într-un fiasco total, cu zeci de oameni luaţi ostatici, în timp ce în afara băncii se află o armată întreagă, dar şi o mulţime de jurnalişti şi de simpatizanţi ai spărgătorului.

Cele mai bune filme cu Al Pacino în rolul principal
Al Pacino în 'Dog Day Afternoon'

 4. Serpico (1973) 

Serpico este unul dintre puţinele filme în care Pacino a primit rolul băiatului bun. Acesta interpretează un ofiţer al poliţiei din New York care scoate la iveală corupţia din sistemul juridic, lucru pentru care va avea de suferit. Filmul este inspirat din faptele reale ale fostului detectiv Frank Serpico.

 5. Scarface (1983)

Tony Montana este un alt personaj jucat senzaţional de Pacino. Montana ajunge dintr-un refugiat, un lord al drogurilor nemilos, însetat de putere şi dependent de cocaină.