Festivalul Tradiții de Mucenici revine cu o nouă ediție în 2025. Iată ce surprize au anunțat organizatorii pentru finalul acestei săptămâni.
Un eveniment inedit va avea loc primăvara aceasta în București cu ocazia sărbătoririi Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia pe data de 9 martie. Festivalul Tradiții de Mucenici va avea loc în alveola Kiseleff și va aduce în atenția vizitatorilor o mulțime de delicii culinare. Organizatorii au anunțat numeroase surprize deja, printre care un ceaun de 1 000 de litri de mucenici muntenești și vin din belșug. Iată tot ce trebuie să știi despre mult așteptatul eveniment.
Când începe Festivalul Tradiții de Mucenici?
Festivalul Tradiții de Mucenici, devenit deja un reper în peisajul cultural bucureștean, se pregătește pentru o nouă ediție cu show-uri culinare pline de creativitate și multe recorduri.
Organizatorii pregătesc numeroase surprize pentru cei care vor să sărbătoarească românește de Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, dar și să întâmpine primăvara într-un mod de neuitat. Printre principalele atracții se numără ceaunul de 1 000 de litri, în care vor fi pregătiți mucenicii muntenești cu miere, nucă și lămâie.
În plus, la eveniment îi așteaptă pe vizitatori și cel mai mare lanț de mucenici moldovenești pufoși. Comercianții își propun anul acesta să așeze în fața participanților nu mai puțin de 1.000 de mucenici. Având în vedere că vinul nu poate lipsi din cadrul acestei sărbători cu o semnificație aparte pentru români, se vor umple 40 de păhărele. De asemenea, mucenicul gigant, în formă de om, va reprezenta o operă de artă comestibilă.
Ce bunătăți te așteaptă la Festivalul Tradiții de Mucenici în 2025?
Festivalul Tradiții de Mucenici va atrage pofticioșii cu o mulțime de bunătăți. Mâncarea tradițională românească pregătită de maeștri bucătari după rețete din toate colțurile țării nu va lipsi de la eveniment, alături de mucenicii muntenești și moldovenești plini de arome. Vizitatorii vor avea ocazia să guste tocăniță la ceaun, fripturi, mititei, pastramă, cârnați de casă, frigărui, costițe și ciolane, cozonaci, plăcinte poale’n brâu, alivenci moldovenești și alte deserturi. Evenimentul va fi completat de momente culturale, ateliere de creație pentru cei mici, dar și demonstrații meșteșugărești care vor atrage atenția tuturor celor prezenți. „Așa că, dacă îți plac gusturile autentice, tradițiile păstrate cu sfințenie și surprizele dulci și aromate, acest festival este pentru tine!”, transmit organizatorii, potrivit b365.ro.