Stiri

Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti

litera Z pe tancurile ruseşti
litera Z pe tancurile ruseşti
Blindatele rusești marcate cu litera „Z” au provocat speculații pe rețelele de socializare cu privire la ce ar putea însemna acest simbol.

Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti? Vă oferim răspunsul la această întrebare!

Iata ce semnificatie are, de fapt, litera Z prezenta pe tancurile ruseşti 

„Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz „Z”, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a spus Twitter Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra.

Citeste si: Dovada că militarii ruși au fost induși în eroare de Putin. Mesajele unui soldat rus, către mama lui: „Mamă, aici e război, omorâm civili”

„Concluzia este că simbolul „Z” reprezintă o măsură de de conflict pentru a ajuta la prevenirea incidentelor de fraticid”, spune colonelul Forțelor Aeriene SUA, Tyson Wetzel. Deoarece avioanele de război rusești, cum ar fi SU-25 Frogfoots și SU-34 Fullbacks, zboară prea repede pentru ca piloții lor să recunoască marcajele „Z”, aceste simboluri sunt mai probabil menite să descurajeze fraticidul de la elicopterele de atac rusești, artileria, lansatoare

de rachete și mortare.

Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti
Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti

„Sunt încărcate numeroase videoclipuri cu vehicule militare rusești cu marcajul „Z”. Evaluarea noastră este că sunt marcajele de identificare „prieten sau dușman” folosite de armate (n.r. de obicei) în timpul războiului”, a postat pe Twitter contul Ukraine War Report, care monitorizează trupele ruse acumulare în apropierea Ucrainei.

Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti
Ce semnificaţie are litera Z prezenta pe tancurile ruseşti

„În ultimele zile am văzut o mulțime de imagini care arată trupe rusești ascunzându-se în păduri, din Belarus până la Soloti”, a scris Konrad Muzyka de la Rochan Consulting, care monitorizează activitatea militară rusă.

Cat de puternica este armata Rusiei?

1.350.000 militari (dintre care 850.000 sunt activi şi 250.000 sunt rezervişti, 250.000 paramilitari);
4.173 de aeronave (772 de avioane de vânătoare, 739 avioane de atac la sol, 445 transportatoare, 1.543 elicoptere, 132 aeronave speciale, 20 de avioane-cisternă);
12.420 de tancuri, 30.112 vehicule blindate, 6.574 unităţi de artilerie autopropulsată, 3.391 sisteme de rachete cu lansare multiplă;
6.400 arme nucleare;
605 nave de război (1 portavion, 15 distrugătoare, 11 fregate, 86 corvete, 70 submarine, 59 vase de patrulă);
buget pentru apărare: 154.000.000.000 dolari. 

Topul tarilor cu cele mai puternice armate din lume in 2022. Citește întregul articol aici