• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Ce se mănâncă de Dragobete? Rețete inedite pentru 2024

Ce se mănâncă de Dragobete?
Idei de rețete pentru o cină romantică de Dragobete [Sursa foto: freepik]
Dragobetele, Ziua Îndrăgostiților în varianta românească, se sărbătorește pe 24 februarie. Iată rețelele cu care îți vei surprinde partenerul în această zi specială.

Dragobetele este o sărbătoare cu o mare însemnătate pentru români, fiind celebrat în fiecare an pe data de 24 februarie. Cu această ocazie, îndrăgostiții petrec mai mult timp împreună și au grijă să își facă mici cadouri. Cei care vor să își surprindă partenerul într-un mod unic pot pregăti o cină romantică, la care să servească mâncarea preferată. Iată câteva rețete pe care le puteți pregăti pentru voi și partenerul vostru de Dragobete 2024. 

Citește și: De Dragobete, pe 24 februarie 2024, este Lună Plină: Ce este bine să faci pentru a avea noroc în dragoste

Rețete inedite pentru Dragobete 2024
Vezi aici ce rețete poți să îi pregătești partenerului de Dragobete 2024[Sursa foto: freepik]

Rețete inedite pentru Dragobete 2024

Creveți în sos de vin

Creveții în sos de vin sunt o rețetă extrem de potrivită pentru Dragobete 2024. Cei cărora le plac fructele de mare pot face acest preparat într-un timp foarte scurt și cu puține ingrediente.

Pentru a face această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de creveți prospeți, 2 ardei iuți uscați, o mână de pătrunjel proaspăt, o cană de vin alb demisec, ulei de măsline, lămâie și puțin usturoi.

Modul de preparare: Pentru a preparata această rețetă trebuie să începeți prin a curăța creveții, pe care îi stropiți ulterior cu puțină zeamă de lămâie. Într-o tigaie cu fundul gros se încinge uleiul de măsline, peste care se pune ardeiul tocat și jumătate din cantitatea de usturoi.

Ulterior, se adaugă creveții care se lasă la prăjit pe fiecare parte, iar atunci când sunt aproape gata se pun usturoiul rămas și patrunjelul tocat.

Paste cremoase cu roșii și parmezan

Pastele se numără printre cele mai apreciate preparate în rândul îndrăgostiților, astfel că de Dragobete 2024 îți poți surprinde partenerul cu o porție de paste cremoase cu roșii și parmezan. Dacă vrei să pregătești această rețetă pentru tine și persoana iubită ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g paste, 750 g rosii pasate, 200 ml smantana pentru gatit, 50 g parmezan, 3-4 linguri ulei de masline, 3 catei

de usturoi, 1 ceapa mare tocata marunt, 1 lingura ierburi aromatice, 1 legatura patrunjel, putina sare.

Cele mai bune rețete pentru Dragobete 2024
Rețete delicioase pentru cina de Dragobete 2024[Sursa foto: freepik]

Modul de preparare: Cei care aleg să pregătească această rețetă trebuie să înceapă cu sosul, așa că vor pune uleiul de măsline în cratiță, peste care se pune ceapa tocată, puțină sare și ierburile aromatice. Ceapa se călește pentru aproximativ 5 minute, până când se înmoaie. Ulterior, se pun usturoiul și roșiile pasate.

Sosul trebuie să fie lăsat să fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Când sosul a fiert se pot adăuga smântăna pentru gătit și parmezanul. Odată ce sosul este gata se pune pătrunjelul și se fierb pastele. La final, sosul se pune peste pastele fierte, iar preparatul poate fi servit.

Citește și: Dragobete 2024: Pe ce dată se sărbătorește ziua iubirii la români? Tradiții și obiceiuri

Tiramisu

Tiramisul este unul dintre cele mai apreciate deserturi în toată lumea, ce poate fi preparat cu puține ingrediente într-un timp foarte scurt. Cei care doresc să își răsfețe partenerul cu ceva dulce au nevoie de următoarele ingrediente: 500 g mascarpone, 500 ml cafea îndulcită, 400 g pișcoturi, 8 linguri de zahăr, 5 ouă separate, 3 linguri de cacao, esență de vanilie și puțină sare.

Modul de preparare: Prima dată se bat albușurile cu un praf de sare, până devin spumoase și tari. Peste albușuri se pun 4 linguri de zahăr, care se bat până se formează o bezea. Separat, se amestecă foarte bine gălbenușurile, cu zahărul rămas și esența de vanilie, iar la final se pune și mascarpone. Se amestecă ușor albușurile și gălbenușurile. Odată ce crema este gata se poate asambla tortul. Pe o tavă se pune un strat de pișcoturi înmuiate în cafea îndulcită, peste care se adaugă un start de cremă. Cu ajutorul unei site se pune puțină cacao, urmând ca apoi să se pună și cel de-al doilea strat de pișcoturi cu cremă. La final, tortul se pune la frigider pentru câteva ore. 

Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet  este potrivit pentru orice ocazie, dar mai ales pentru a celebra iubirea de Dragobete 2024. Pentru blat aveți nevoie de 250 g zahăr, 300 g făină, 4 ouă, 260 g lapte bătut, 120 g de unt la temperatura camerei, o lingură de oțet, esență de vanilie, 10 g cacao, puțină sare, o lingură de colorant roșu pudră și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru cremă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g cremă de brânză, 400 ml de frișcă neîndulcită și 160 g zahăr pudră cu aromă de vanilie. 

Modul de preparare: Pentru început se amestecă untul cu zahărul până se formează o cremă, peste care se adaugă treptat ouăle. Ulterior se pun pe rând laptele bătut, sarea, esența de vanilie, oțetul, cacao, făina, iar la final bicarbonatul de sodiu și colorantul roșu. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 55 de minute. Pentru cremă, se amestecă zahărul cu crema de brânză, peste care se pune frișca și se bate totul cu un mixer. La final, blatul se taie în trei secțiuni și se pune crema.