Stiri mondene

Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? Anunțul privind un posibil verdict

Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? Anunțul privind un posibil verdict
Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? [Sursa foto: Instagram]
Când ar putea primi Simona Halep verdictul în procesul de dopaj? Data coincide cu cea la care începe turneul de Grand Slam de la Roland Garros. 

Simona Halep abia așteptă să revină pe terenul de tenis, după ce nu și-a mai înfruntat adversarele de la finalul lunii august 2022. Campioana României a picat testul anti-doping la U.S. Open 2022, unde a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4. Deși inițial, sportiva a negat că ar fi consumat conștient substanțe interzise, aceasta a dezvăluit câteva zile mai târziu că a fost victima unei contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare.

Acum, la aproape 8 luni de la suspendare, mulți se întreabă care va fi verdictul final în procesul Simonei. Iată anunțul privind scandalul de dopaj. 

Citește și: BurgerFest 2023: Tot ce trebuie să știi despre festivalul de la Verde Stop Arena

Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? Anunțul privind un posibil verdict
Simona Halep[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Metalhead Meeting 2023: Line-up, bilete și concerte

Când ar putea primi Simona Halep verdictul în procesul de dopaj?

Simona Halep a picat testul anti-doping la U.S. Open 2022, iar după aproape nouă luni de suspendare, în care nu a fost audiată, sportiva critică șefii tenisului. Federația Internațională de Tenis(ITF) a anunțat pe Twitter că nu este implicată în judecarea cazului româncei, procedura fiind în curs, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial. 

„ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam", se arată în comunicat.

Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? Anunțul privind un posibil verdict
Când ar putea primi Simona Halep verdictul în procesul de dopaj[Sursa foto: Instagram]

O nouă audiere ar putea avea loc pe data de 28 mai, iar Simona Halep a transmis un mesaj în mediul online pentru a-și exprima nerăbdarea. În cazul în care se dovedește că aceasta a consumat conștien Roxadustat, o substanță interzisă, care ar putea crește rezistența, Simona riscă o suspendare de până la patru ani. Data la care campioana României ar putea primi un verdict final coincide cu data la care începe turneul de Grand Slam de la Roland Garros. 

„Am fost suspendată provizoriu pentru 8 luni, deși am trimis ITF-ului în decembrie anul trecut toate dovezile referitoare la contaminarea mea. Nu cer niciun tratament special. Cer doar să pot fi judecată de Tribunal. Simt că este nedrept și mă întreb: cât va dura?”, a scris Simona Halep pe Instagram. 

Citește și: Horoscop de weekend, 20-21 mai 2023: Berbecii fac planuri de viitor. Leii descoperă cheia succesului

Jurnalistul americanul Gil Gross, specializat pe tenis, o susține pe Simona Halep în scandalul de dopaj

Jurnalistul Gil Gross se alătură numelor mari care o susțin pe Simona Halep în scandalul de dopaj. Americanul este specializat pe tenis și condamnă amânarea procesului. Gill a explicat ce ar trebui să se întâmple în cazul în care un sportiv pică testul anti-doping și a specificat că este 100% alături de campioana României. 

Ce se întâmplă cu procesul Simonei Halep privind dopajul? Anunțul privind un posibil verdict
Simona Halep, scandalul de dopaj[Sursa foto: Instagram]

„Simona Halep s-a plâns public că procesul durează de opt luni, de când a picat testul anti-doping. Ea a susținut că substanța găsită în corpul ei a fost într-o cantitate atât de mică, încât nu își putea îmbunătăți performanțele. Protocolul spune că atunci când pici testul anti-doping, primești o suspendare provizorie. Ai dreptul de a contesta decizia, apoi trebui să urmeze o audiere. Depui dovezile și ești audiat.

A trecut mult timp de când Halep a adus dovezile, iar procesul continuă să fie amânat! Simona a răbufnit, spunând că nu este corect. Cred că are dreptate în tot ce spune! Sunt total de acord cu ea! Cum poți suspenda pe cineva, iar apoi să nu dai un verdict într-un timp decent!? Sunt 100% alături de ea”, a afirmat Gill Gross în podcastul susţinut la Tennis Chanel.