Actualitate

Ce să faci după sală pentru a te relaxa și a preveni accidentările

Ce să faci după sală pentru a te relaxa și a preveni accidentările
Ce să faci după sală pentru a te relaxa și a preveni accidentările [Sursa foto: Pexels.com]
Un antrenament la sală, indiferent de intensitatea lui, îți solicită musculatura mai mult decât oricare altă activitate, iar din acest motiv, corpul ar putea să resimtă oboseală, ceea ce te expune la unele accidentări care s-ar putea să te împiedice să-ți desfășori activitățile conform rutinei tale.

Încălzirea este esențială înaintea antrenamentului, dar și după acesta ar fi indicat să adopți câteva obiceiuri care să te protejeze, să-ți relaxeze corpul și să fii în formă maximă.

Iată ce să faci după sală pentru a te relaxa și a preveni accidentările:

Relaxează-ți mușchii și odihnește-te

Musculatura este solicitată și tensionată după un antrenament, iar cea mai bună metodă de relaxare este masajul, metodă la care apelează chiar și sportivii de performanță.

Din acest articol vei afla care sunt efectele benefice ale masajului, care sunt cele mai noi tehnologii în domeniu și cum poți să ai parte de acest tratament chiar și la tine acasă, fără a apela la un specialist.

După sală îți mai poți relaxa mușchii și corpul la saună sau pur și simplu să faci o baie caldă. Și, de asemenea, este foarte important să te odihnești.

Fă pauze

Multe persoane au senzația că un program intensiv de antrenamente le ajută să-și atingă obiectivul, oricare ar fi el- slăbire sau definire. În realitate, dacă mergi zilnic la sală, îți suprasoliciți corpul și după scurt timp se va instala o stare de oboseală, care te va expune la accidentări. Din acest motiv, este recomandat ca după fiecare antrenament să faci o pauză de cel puțin 48 de ore până la următorul drum la sală, pentru a permite mușchilor să se refacă după efortul depus.

Alimentație și hidratare

În momentul în care decizi să mergi la sală este important să faci câteva modificări și în regimul alimentar. Astfel, pentru a susține efortul, ai nevoie de o dietă bogată în proteine, care îți vor da energia necesară. De asemenea, ai nevoie și de vitamine, iar în acest sens te va ajuta să consumi zilnic fructe și legume proaspete.

Hidratarea este la fel de importantă ca și alimentația. Având în vedere că în timpul unui antrenament vei elimina o cantitate mai mare de apă decât în mod obișnuit, este necesar să compensezi și să bei mai multă apă.

Stretching după fiecare antrenament

Exercițiile de stretching sunt esențiale înaintea antrenamentului, dar și după acesta. După efort, ele îți relaxează mușchii și previn întinderile musculare. După orice antrenament este ideal să faci în jur de 5 minute de stretching, potrivit webmd.com.