Stiri

Cum dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute? Trucul pe care orice șofer trebuie să îl știe

parbriz
Cum dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute [Sursa foto: Pixabay ]
Iată cum poți să dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute

Este sezonul dimineților geroase, iar înghețarea parbrizului reprezintă unul dintre motivele pentru care mulți dintre șoferi nu sunt deloc entuziasmați în această perioadă. De multe ori există situații în care trebuie să te grăbești, iar un parbriz înghețat poate pune imediat bețe în roate și să te facă să ajungi la timp la destinație. Atunci când afară ninge, iar temperaturile sunt foarte scăzute, pregătirea și pornirea mașinii în aceste condiții e un adevărat coșmar pentru toți șoferii. 

Citește și: Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă nu ai anvelope de iarnă, o lopată și un săculeț cu nisip în mașină, în această perioadă a anului?

Dezghețarea parbrizului este un proces destul de îndelungat, motiv pentru care v-am pregătit un truc care te poate ajuta să dezgheți mașina în doar câteva minute, cu produse pe care oricine le are la îndemână.

Iată trucul pe care orice șofer trebuie să îl știe atunci când dezgheață mașina!

parbriz
Iată cum poți să dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute[Sursa foto: Pixabay ]

Iată cum dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute

Parbrizul poate fi dezghețat prin ajutorul unei pungi de plastic, în care este adăugată apă călduță. Este extrem de important ca apa să nu fie prea fierbinte, deoarece parbrizul poate suferi deteriorări. Diferența de temperatura poate să provoace fisuri, motiv pentru care șoferii trebuie să fie extrem de atenți.

Citește și: Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă nu ai actele la tine când te oprește poliția?

Folosirea unei pungi este cea mai rapidă metodă, însă trebuie utilizată cu atenție. În doar câteva minute, gheața se va înmuia și se va topi rapid. Ulterior, aceasta poate fi îndepărtată cu ajutorul unei cârpe din microfibră.

parbriz
Cum dezgheți parbrizul mașinii în doar câteva minute? Trucul pe care orice șofer trebuie să îl știe[Sursa foto: Pixabay ]

Care este cea mai recomandată metodă de a dezgheța un parbriz?

Specialiștii recomandă folosirea unui spray sau a unor soluții speciale pentru dezghețarea parbrizului, fiind cele mai sigure metode. Acestea trebuie aplicate conform instrucțiunilor de pe ambalaj si lăsate să acționeze. De cele mai multe ori, aceste produse își fac efectul în câteva minute, fiind o alternativă bună pentru șoferii grăbiți.

Nu este recomandat să spargeți sau să îndepărtați gheața cu o racletă sau orice altă ustensilă asemănătoare, deoarece există multe riscuri. În cel mai rău caz, geamul poate fi zgâriat sau chiar fisurat.