Stiri

Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului

Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului
[Sursa foto: Facebook]
Costul unei asigurări obligatorii RCA variază foarte mult, în funcţie de mai mulţi factori, unul dintre ei fiind vârsta.

 Atunci când alegi o anumită companie pentru a-ţi asigura maşina, trebuie să ţii cont de mai multe lucruri. Nu este recomandat să alegi varianta cea mai ieftină, pentru că în general, firmele de asigurări cu preţuri mult mai mici nu sunt foarte competente în cazul unui accident şi rişti să ai multe bătăi de cap pentru recuperarea prejudiciului. Asigurarea RCA nu îţi protejează doar maşina, ci şi pe tine şi pe familia ta!

Cum influenţează vârsta şoferului preţul unei asigurări RCA

  Îţi poţi asigura maşina pe orice perioadă de până în 12 luni, însă este recomandat să achiţi acest serviciu pe tot anul, pentru că este mult mai avantajos din punct de vedere financiar. Preţul unei asigurări variază foarte mult, în funcţie de marca şi modelul maşinii, de specificaţiile tehnice ale acesteia, sau de locul în care a fost înmatriculată. Cu cât maşina este mai puternică şi emite mai multe noxe, cu atât preţul asigurării va fi mai mare. Maşinile hibrid sau electrice beneficiază de costuri mai mici la asigurări.

Ce prețuri au asigurările RCA în funcție de vârsta șoferului

 Cele mai mari costuri pentru asigurarea RCA sunt pentru şoferii tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Se consideră că aceştia sunt mai teribilişti, neexperimentaţi şi că pot produce accidente mult mai uşor. O persoană care şi-a luat recent carnetul de şofer nu are aceleaşi reflexe ca ale unui conducător cu experienţă, mai ales în condiţii meteo nefavorabile sau într-o zonă cu trafic intens.

 După 30 de ani se consideră că un şofer a ajuns la maturitate şi că devine mai precaut, aşa că de la această vârstă, costurile asigurării vor scădea. După 40 de ani, preţul poliţei RCA scade şi mai mult. Evident, costul variază şi în funcţie de istoricul fiecărui şofer. Un conducător cu accidente la activ va plăti mai mult decât unul cu istoricul curat.