Stiri

Ce este Truth Social? Rețeaua socială lansată de Donald Trump

Ce este Truth Social? Rețeaua socială lansată de Donald Trump
[Sursa foto: Facebook ]
Donald Trump şi-a lansat propria reţea socială, Truth Social.

 Fostul preşedinte american, Donald Trump s-a ţinut de cuvânt. Acesta a fost interzis pe marile reţele sociale, aşa că şi-a creat propria aplicaţie, care se numeşte Truth Social. Reţeaua socială a fost lansată duminică noapte şi a fost cea mai descărcată aplicaţie în ziua de luni.

Citeste si: Donald Trump a lansat „Truth social”, propria sa rețea de socializare. Fostul președinte american a fost blocat pe Facebook și Twitter

Truth Social, reţeaua socială a lui Donald Trump

 Truth Social este o alternativă la Facebook, Youtube şi Twitter, cel puţin aşa susţine fostul preşedinte american, Donald Trump. Omul de afaceri a fost interzis pe aceste trei platforme anul trecut, după asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie. Trump a fost acuzat că şi-a îndemnat simpatizanţii să acţioneze violent. Cum accesul său în online a fost stopat, Trump a găsit modalitatea perfectă să aibă control total asupra a ceea ce postează. Şi-a creat propria reţea socială.

 Truth Social aparţine de Trump Media & Tech, o companie condusă de fostul congresman republican Devin Nunes. Aceasta este doar una dintre companiile apărute recent care promovează libertatea de exprimare și care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platformele principale, Facebook şi Youtube.

Ce este Truth Social? Rețeaua socială lansată de Donald Trump

  Reţeaua socială a lui Trump se aseamănă cu Twitter, permiţându-le utilizatorilor să posteze şi să împărtăşească "un adevăr" cu restul comunităţii online. De asemenea, utilizatorii aleg pe cine să urmărească, iar fluxul este un amestec de postări individuale și știri. Utilizatorii vor fi alertați dacă cineva îi menționează sau începe să îi urmărească.

 Se pare însă că Trump s-a grăbit puţin cu lansarea platformei. Aplicaţia a întâmpinat încă din prima zi de funcţionare probleme tehnice, cauzate de numărul mare de cereri. Curiozitatea i-a împins foarte multe persoane să îşi descarce aplicaţia pentru mobil, ceea ce a dus la prăbuşirea platformei. Numeroşi urilizatori s-au plâns că nu o pot accesa. Pe ecrane le-a apărut însă mesajul: "Din cauza cererii masive v-am plasat pe lista de aşteptare. Vă iubim şi pentru noi nu sunteţi doar un număr!".

Citeste si: Donald Trump o acuză pe Meghan Markle că îl folosește pe prințul Harry: ”E nerespectoasă! Cred că i-a distrus relația cu familia lui”