Stiri

Ce avere are Vladimir Putin? Unii spun că el ar fi cel mai bogat om din lume

Ce avere are Vladimir Putin
Ce avere are Vladimir Putin
Pe hârtie, președintele rus Vladimir Putin pare un om de stat umil cu un venit modest. Ce avere are Vladimir Putin, de fapt.

Kremlinul susține că Putin câștigă un salariu anual de 140.000 de dolari. Activele sale dezvăluite public includ un apartament de 800 de metri pătrați, o remorcă și trei mașini.

Însă, potrivit unor experți, el ar putea fi cel mai bogat om din lume, cu active de până la 200 de miliarde de dolari.

Deși aceasta este o sumă ridicolă de bani pentru oricine, poate că această cifră nu este atât de exagerată pentru Putin.

Putin este adesea văzut cu ceasuri de lux de ultimă generație. El a fost fotografiat purtând ceasul Patek Philippe Perpetual Calendar în valoare de 60.000 de dolari și se presupune că deține un A. Lange & Sohne Toubograph de 500.000 de dolari, precum și alte modele fanteziste.

Citeste si: A fost lansat trailerul „Bullet Train”, cu Brad Pitt în rolul principal! Când va avea loc premiera

Conacul de la Marea Neagră de 1,4 miliarde de dolari

Se zvonește că Putin este proprietarul unui conac frumos de 190.000 de metri pătrați, așezat pe o stâncă care are vedere la Marea Neagră. Această proprietate de coastă este reputată ca fiind cea mai mare reședință privată din țară și servește drept palat privat numit “Putin’s Country Cottage”.

În afară de Conacul de la Marea Neagră și alte 19 case și 700 de mașini, Putin ar avea o colecție de 58 de avioane și elicoptere, inclusiv un avion de 716 milioane de dolari numit „Kremlinul Zburător”, care are o

toaletă din aur. Nu este surprinzător având în vedere gustul lui pentru arhitectura grandioasă, neoclasică.

Și pentru a-și menține opțiunile deschise pe uscat, aer sau mare, el are și un megayacht de 100 de milioane de dolari proiectat de un producător de submarine nucleare din marina rusă.

Ce avere are Vladimir Putin
Ce avere are Vladimir Putin

Citeste si: JORGE a lansat „Insomniac”, un mix inedit de ritmuri dance și balansate

Șantaj de 200 de miliarde de dolari

Cifra de 200 de miliarde de dolari a fost estimată de finanțatorul Bill Browder, care, într-o mărturie în fața Comisiei Judiciare a Senatului SUA în 2017, a spus că Putin și-a strâns cea mai mare parte a averii după ce un tribunal de la Moscova l-a închis în 2003 pe oligarhul Mihail Hodorkovski pentru fraudă și evaziune fiscală.