Stiri

Ce avere a strâns Snoop Dogg, până la vârsta de 50 de ani

Ce avere a strâns Snoop Dogg, până la vârsta de 50 de ani
[Sursa foto: Facebook ]
Snoop Dogg a adunat o avere imensă, până la vârsta de 50 de ani.

 Snoop Dogg este unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi din lume, dar şi unul dintre cei mai bogaţi. Artistul american a adunat o avere colosală de-a lungul carierei sale.

Ce avere are Snoop Dogg

Ce avere a strâns Snoop Dogg, până la vârsta de 50 de ani

 Snoop Dogg, pe numele său real Calvin Cordozar Broadus Jr., s-a născut pe 20 octombrie 1971, într-o familie modestă din Long Beach, California. Copilăria a fost destul de grea pentru celebrul rapper, care nu a avut parte de protecţia şi sfaturile tatălui său, care şi-a părăsit familia la scurt timp după naşterea lui Snoop Dogg.

Încă de la o vârstă fragedă, artistul a început să cânte, iar în clasa a şasea a pornit pe drumul care avea să îi aducă faima. Cânta rap la şcoală, iar colegii apreciau foarte mult această calitate a sa. 

Ce avere a strâns Snoop Dogg, până la vârsta de 50 de ani

  "Când cântam rap la şcoală adunam atât de mulţi oameni, încât directorul credea că a început o bătaie. Asta m-a făcut să cred că am un dar.

Piesele mele îi interesau pe oameni şi asta mi-a dat încredere în mine"
, a declarat Snoop Dogg. În adolescenţă a vândut ziare şi a bomboane, pentru a-şi ajuta familia, dar nu s-a ţinut departe de probleme, în ciuda faptului că mama sa l-a sfătuit mereu în acest sens. În 1989 a fost arestat pentru posesie de cocaină, iar în următorii trei ani a stat în mod frecvent la închisoare.

 Totul s-a schimbat însă în 1993, când Dr. Dre a ascultat o casetă semnată de Snoop Dogg, iar cei doi au început o colaborare. Cariera lui Snoop a cunoscut o ascensiune ameţitoare, iar albumul său de debut, "Doggystyle" a fost vândut în 800 de mii de exemplare în prima săptămână. De atunci, Snoop Dogg a vândut peste 35 de milioane de albume în toată lumea şi a devenit un idol pentru mulţi rapperi aspiranţi.

 Odată cu faima şi cu albumele vândute, au venit şi munţii de bani pentru Snoop Dogg. În acest moment, averea lui este estimată la 150 de milioane de dolari, având mai multe proprietăţi de lux şi în jur de 25 de maşini, majoritatea de colecţie. De asemenea, este implicat în mai multe afaceri, atât în mediul online, cât şi în cultivarea marijuanei în scop medicinal.