Stiri

Câţi bani se dau la un botez în 2022?

Câţi bani se dau la un botez în 2022?
[Sursa foto: Facebook ]
Nu ştii cât mai este darul la un botez în 2022? Iată cum poţi calcula suma corectă pe care să o pui în plic.

Pandemia a încurcat planurile multor familii, care ori voiau să facă nunta, ori să boteze aşa cum se cuvine. Petrecerile au fost făcute în grupuri restrânse, aşa că multă lume nu mai este acum la curent cu suma de bani care trebuie pusă în plic la un astfel de eveniment.

Câţi bani se dau la un botez în 2022

Înainte să stabileşti câţi bani să pui în plic, trebuie să ţii cont de mai mulţi factori.

Darul pentru astfel de evenimente se calculează în funcţie de localitatea în care se desfăşoară botezul, pentru că preţul unui meniu va fi cu siguranţă mai mare în Bucureşti decât în Bârlad, de exemplu. Apoi, contează şi gradul de rudenie sau relaţia cu părinţii bebeluşului. Rudele şi prietenii apropiaţi vor pune de fiecare dată o sumă mai mare de bani în plic. 

Câţi bani se dau la un botez în 2022?

În cazul în care mergeţi la eveniment cu partenerul sau partenera, dar şi cu copilul, trebuie să luaţi în calcul că se vor consuma trei meniuri, deci darul se măreşte de trei ori. Contează foarte mult şi locaţia unde se desfăşoară evenimentul, dacă este un restaurant de lux sau un local normal. De obicei, se ţine cont şi de programul artistic din seara petrecerii. Dacă la eveniment concertează o trupă live, multe persoane pun mai mulţi bani în plic pentru acest aspect. 

Câţi bani se dau la un botez în 2022?
Câţi bani se dau la un botez în 2022?[Sursa foto: Facebook]

În acelaşi timp, trebuie să ţineţi cont şi de veniturile dumneavoastră. Pentru că dacă aveţi un salariu de 4000 de lei lunar, ar fi chiar inconştient să puneţi în plic jumătate din sumă. De obicei, pentru un botez în Bucureşti, care are loc într-un local normal, un cuplu va lăsa la masă undeva între 800 şi 1000 de lei. Evident, suma poate creşte, în funcţie de toate aspectele prezentate mai sus. În cazul în care nu puteţi sau nu doriţi să participaţi fizic la eveniment, le puteţi trimite părinţilor bebeluşului o sumă simbolică de bani sau un cadou.

Citeste si: Când nu se fac nunţi şi botezuri în 2022?