Stiri

Câți bani au dat românii să vadă filme la cinema săptămâna trecută. Top Box Office România

Câți bani au dat românii să vadă filme la cinema săptămâna trecută. Top Box Office România
În anumite oraşe din ţară cinematografele sunt încă deschise, dar această industrie este în mare pericol din cauza pandemiei. Sumele încasate sunt foarte mici, iar acest lucru se observă în Top Box Office România.

În multe dintre oraşele din ţară cinematografele sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească în viitorul apropiat. Încasările cinematografelor au fost extrem de mici în ultimul an, pentru că nu au fost deschise decât în anumite perioade şi chiar şi atunci când nu au avut lacătul pus, au funcţionat cu doar 30% din capacitate. Românii au mers la cinema şi în ultima perioadă, dar banii aduşi sunt mult mai puţini decât înainte de pandemie, potrivit Top Box Office România.

Câți bani au dat românii să vadă filme la cinema săptămâna trecută. Top Box Office România

 În săptămâna 8-14 martie, românii au plătit în total doar 11.205 euro pentru a urmări filme la cinema, o sumă infimă, dacă facem o comparaţie cu anii trecuţi. Doar trei mii de spectatori au mers la cinema în această săptămână, în toată ţara. În aceeaşi perioadă din 2020, cinematografele încasau 1,2 milioane de euro, iar în martie 2019, s-au vândut bilete la cinema în valoare de 910 mii de euro.

  Cel mai vizionat film din săptămâna 8-14 martie a fost "Monster Hunter", pe care l-au urmărit 679 de persoane în toată ţara. Pe locul al doilea se clasează pelicula "Eden", vizionată de 360 de oameni, urmată de "Haunted", cu doar 290 de spectatori. "The Wedding Year", "Trolls World Tour" şi "The War with Grandpa" sunt celelalte pelicule care au depăşit o sută de bilete vândute în această săptămână.

 În Bucureşti, cinematografele şi teatrele s-au redeschis pe 25 de ianuarie, însă din cauza ratei de peste 3 de infectare cu COVID-19, autorităţile le-au închis din nou de pe 8 martie. Până când rata de infectare nu va scădea sub 3, sunt foarte mici şansele ca accesul în teatre, cinematografe şi în alte instituţii de cultură să fie permis.