Stiri mondene

Câți bani a primit Ștefan Bănică Jr pentru rolul din filmul Liceenii

Câți bani a primit Ștefan Bănică Jr pentru rolul din filmul Liceenii
Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr. în Liceenii
"Liceenii" este unul dintre cele mai de succes filme produse vreodată în România.

 Povestea de dragoste dintre Mihai, interpretat de Ştefan Bănică Junior şi Dana, personaj jucat de Oana Sârbu, a fost vizionată de milioane de români. Producţia care a avut premiera în 1986 a fost regizată de Nicolae Corjos, un regizor care a văzut la probe o mulţime de tineri actori înainte de a-l alege pe Bănică pentru rolul principal. 

Câţi bani i-a adus lui Ştefan Bănică Junior rolul din Liceenii

  Călcând pe urmele celebrului său tată, unul dintre cei mai mari actori de comedie pe care i-a dat România, Ştefan Bănică Junior era la vremea aceea la începutul carierei în actorie. "Pentru mine, filmul „Liceenii” a insemnat un act de identitate, al doilea certificat de naștere. Atunci, pentru prima oară, Nicolae Corjos mi-a spus Ștefan Bănică Junior. În 1985 am intrat la Institutul de Teatru și am plecat în armată la Craiova.

Toți studenții la actorie au dat probe pentru rolul Mihai, dar lui Corjos nu i-a plăcut niciun candidat. Am fost scos din armată pentru a da probe pentru film"
, a declarat Ştefan Bănică Junior. 

Câți bani a primit Ștefan Bănică Jr pentru rolul din filmul Liceenii
Ştefan Bănică Jr. şi Oana Sârbu în Liceenii

 Actorul şi cântăreţul a fost remunerat cu 9.000 de lei pentru rolul din "Liceeni", aceeaşi sumă primind-o şi Oana Sârbu. "Pentru rolul din Liceenii am primit 9.000 de lei, bani pe care i-am cheltuit pe o canapea, două fotolii și o mașină de spălat. Nu prea îmi dădeam seama de ce va urma. Nu m-am gândit ce impact va avea rolul pe care l-am interpretat asupra vieții mele artistice. Dupa ce filmul a apărut pe ecrane a fost o nebunie. Toate fetele se tundeau ca mine. Lumea mă striga pe stradă Dana. A fost explozie", a dezvăluit Oana Sârbu.

Câți bani a primit Ștefan Bănică Jr pentru rolul din filmul Liceenii
Actorii principali din Liceenii, alături de regizorul Nicolae Corjos

 "Liceenii" se află pe locul 25 în topul cel mai vizionate filme româneşti, conform Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România. 5.521.128 de spectatori au urmărit filmul în cinematografele din România, de la data premierei şi până în 2006.