Stiri

Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022

Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022
[Sursa foto: Facebook ]
În cazul în care plănuiţi o escapdadă pe litoralul românesc, iată ce preţuri vă aşteaptă la şezlonguri în cele mai importante staţiuni.

Când vă faceţi bugetul pentru concediul la mare, trebuie să luaţi în calcul şi preţul unui şezlong. În funcţie de staţiune, costul unui şezlong sau baldachin variază între 20 şi 200 de lei. Iată preţurile pentru Mamaia, Constanţa, Eforie Nord şi Vama Veche!

Cât costă un şezlong în Mamaia, Năvodari şi Constanţa?â

În primul rând, trebuie să ştiţi că problema plajelor lărgite din Mamaia şi Constanţa se va rezolva în acest an.

"Știm din cursul anului trecut că a apărut o problemă și anume faptul că agenții economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru alineamentul exixtent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porțiuni de plajă în scop turistic.

În multe cazuri, și mă refer aici la stațiunea Mamaia, dar și Constanța și Eforie Nord, dimensiunea, lărgimea plajelor depășește 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turiști, pentru că operatorii nu au putut amplasa șezlonguri, umbrele și alte facilități în folosul turiștilor în apropierea apei și au fost situații frecvente anul trecut când turiștii au renunțat efectiv să își mai petreacă concediul în acele stațiuni", a declarat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, conform Mediafax.

Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022

Noile suprafețe de plajă, adică în jur de 100 de hectare, pot fi acum atribuite direct operatorilor economici. Astfel, turiştii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze foarte mult de la şezlong în mare. Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune de pe litoral şi în acest an. Preţul mediu pentru un şezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste şi 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Cât costă un şezlong în Costineşti, în 2022

Şi în Costineşti pregătirile sunt în toi. Plajele sunt în curs de amenajare, iar administratorii plajelor apreciază că preţurile şezlongurile vor rămâne aproape la fel ca în 2021. Costul mediu anul trecut a fost de 30 de lei pe zi pentru un şezlong şi 150 de lei pentru un baldachin.

Cât costă un şezong în Eforie Nord şi Eforie Sud?

După Modelul Mamaia, şi în Eforie Nord au fost lărgite anumite porţiuni de plajă. Operatorii economici vor putea însă să amenajeze noile loturi de plajă, cu şezlonguri şi umbrele. Anul trecut, preţul unui şezlong, în timpul săptămânii, pornea de la 20 de lei pe zi în Eforie Nord şi în Eforie Sud. În weekend, preţul se dubla pe anumite plaje.

Cât costă un şezlong la mare în Mamaia, Constanţa, Costineşti, Eforie şi Mangalia? Preţurile actualizate pentru 2022

Cât costă în 2022 un şezlong în Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche?

În Mangalia şi 2 Mai, la începutul sezonului preţurile pentru şezlonguri sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc şezlonguri şi la 20 de lei pe zi, dar este de aşteptat ca de la mijlocul lunii iulie, costurile să crească. În Vama Veche, vom plăti pentru un şezlong în jur de 30 de lei. În weekend, preţurile ar putea sări de 40 de lei.

Citeste si: Când începe Programul „Litoralul pentru toți” în 2022