Stiri

Cât costă să încarci o maşină electrică în 2022?

Cât costă să încarci o maşină electrică în 2022
Cât costă să încarci o maşină electrică în 2022
Masinile electrice devin tot mai populare. Iata cât costă să încarci o maşină electrică în 2022.

Vehiculele cu emisii 0 au costuri de intretinere mult mai mici. Cresterea pretului motorinei si al benzinei îi face pe mulți români să migreze către segmentul automobilelor electrice.

Unde poti sa-ti incarci o masina electrica

Rețeaua națională de încărcare pentru mașinile electrice numără circa 1.000 de puncte de încărcare. Avem de-a face cu o infrastructură mai dezvoltată ca niciodată, însă lucrurile vor trebui în mod clar îmbunătățite in timp.

Citeste si: Donald Trump a lansat „Truth social”, propria sa rețea de socializare. Fostul președinte american a fost blocat pe Facebook și Twitter

Trebuie să știi că majoritatea centrelor comerciale au instalate în parcări stații de alimentare pentru mașinile electrice.

Cât costă să încarci o maşină electrică în 2022
Cât costă să încarci o maşină electrică în 2022

Serviciul de rezervare a unui punct de încărcare te va costa 9 lei/lună.

În același timp, îți poți face abonament lunar, care te costă lunar 75 de lei. Acesta include 60 kWh, iar dacă depășești această cantitate de energie se ava aplica automat un tarif de 1,29 lei/kWh pentru o încărcare semi-rapidă AC și 1,79 lei/kWh pentru încărcare rapidă DC.

Există și un abonament Premium de 140 lei/lună, care include 130 de unități de încărcare. Dacă depășești această cantitate vei plăti 1,29 lei/kWh pentru încărcare semi-rapidă, respectiv 1,79 lei/kWh la o încărcare rapidă DC.

Citeste si: 22.02.2022. Data specială care apare o dată la 180 de ani! Ce semnifică această zi în numerologie și ce trebuie să faci?! AUDIO

Mai există câteva stații publice de încărcare gratuită. Spre exemplu, in parcările unui anumit hpermarket poți să încarci mașina gratuit. Condiția este să faci cumpărături de o anumită valoare în fiecare lună.

Însă, în contextul în care numărul mașinilor electrice a crescut, este aproape imposibil să prinzi un loc de încărcare la astfel de stații.