Stiri

Cât costa parcarea în Mamaia în 2022? Noile tarife

Cât costa parcarea în Mamaia în 2022? Noile tarife
Parcarea în Mamaia 2022. Autoritățile locale speră să readucă turiștii în Mamaia cu noile tarife la parcări.

Cât costă parcarea în Mamaia în 2022? Iată care sunt noile tarife şi ce se întâmplă cu controversată taxă de parcare!

Bate vântul în stațiunile de pe litoral în timpul săptămânii.

Nici în acest weekend stațiunea Mamaia nu a reușit să atragă turiști în număr mare, cum o făcea odată. A fost aproape pustiu pe multe porțiuni de plajă, unde abia dacă se mai găsea cineva să închirieze un șezlong.

Oamenii spun că de vină ar fi prețurile mari, care îi alungă. Mulți au ales Costinești sau Eforie ca destinație de vacanță. Acolo era plin de lume. Abia acum autoritățile iau măsuri și anunță că scot taxa de parcare din Mamaia pe timp de noapte.

Citeste si: Un hotelier de pe litoral a postat un anunț de angajare, iar răspunsurile l-au șocat: „Nu înțeleg ce este atât de amuzant”

La început de sezon turiștii au fost întâmpinați cu noi preuri majorate la locurile de parcare din stațiune. În hotărârea consiliului s-a stabilit majorarea prețurilor pentru cele aproximativ 7.000 de locuri de parcare din stațiune, astfel că se va plăti 4 lei pe ora de staționare.

Prețul este pentru toate parcările publice, puse la dispoziția turiștilor de către administrația orașului Constanța pe toată perioada estivală, până pe 15 septembrie.

Taxa de 4 lei pe oră va fi pe tot parcursul săptămânii, numai în weekend-uri fiind scutiți de plata taxei.

La un simplu calcul, un turist va plăti pentru 24 de ore aproximativ 96 de lei, iar pentru un sejur de 7 zile suma se va ridica la aproximativ 672 de lei.

Citeste si: Eforie Sud: Turişti ameninţaţi şi alungaţi de lucrătorii în construcţii: “Au început să sape în jurul nostru”

În caz că te-ai întrebat cât costă parcarea în Mamaia în 2022, iată noile tarife.

Cât costă parcarea în Mamaia în 2022: Se elimină taxa de parcare în staţiune!

Autorităție din Mamaia au promis eliminarea taxei de parcare în stațiune între orele 22:00-08:00.

Vergil Chițac, Primar Constanța: „Voi propune în regim de urgență în Consiliul Local, ca pe perioada nopții, între 22 și ora 8 dimineața, parcările să fie gratuite în toată Constanța și implicit și în Mamaia. Eu cred că timp de o săptămână vom vedea exact dacă a avut efect și dacă a avut efect putem merge mai departe”.

Până când hotărârea va fi adoptată de consilierii locali din Constanța, turișii vor plăti în continuare 96 de lei pentru o zi de parcare în Mamaia.

Prețuri parcare litoral 2022

Primăria Mangalia a anunțat printr-un comunicat de presă, că s-a adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Cristian Radu, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul sezonului estival.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Cristian Radu.