Stiri

Care este, de fapt, diferența între USB Type C și USB Type A

Care este, de fapt, diferența între USB Type C și USB Type A
[Sursa foto: Facebook ]
Multă lume face confuzie între USB Type C şi USB Type A. Iată care sunt diferenţele dintre cele două!

Toate dispozitivele electronice includ cel puţin un port USB, iar transferul de date şi încărcarea anumitor device-uri se bazează de ceva timp pe această tehnologie. În ultimii ani însă, conectorii USB C s-au răspândit mult mai mult, deoarece tehnologia este mai nouă şi mai performantă.

 

 Fiecare conexiune USB este compusă dintr-un port în dispozitivul gazdă, un cablu de date şi un dispozitiv de primire.

Porturile USB Type A se referă la designul fizic al portului USB. Acesta are design tradiţional, foarte uşor de recunoscut. Acest port ne-a dat tuturor multe bătăi de cap, din cauza pinilor. Cablul funcţionează doar dacă este conectat corespunzător şi nu de multe ori s-a întâmplat să introducem cablul în port de mai multe ori, până când a fost introdus cum trebuie.

Care este diferenţa dintre USB Type C şi USB Type A

Care este, de fapt, diferența între USB Type C și USB Type A

 Cele mai multe dispozitive disput acum de USB C, o tehnologie lansată în 2014, care a rezolvat multe din problemele cauzate de USB Type A. În primul rând, acest tip are un design mai bun, astfel că se poate introduce în port, indiferent de direcţia de rotaţie. USB de tip C are o conexiune mult mai puternică şi poate alimenta mult mai repede decât USB A, chiar şi dispozitivele mai mari. În plus, conectorul USB-C acceptă noile standarde pentru transferul de date prin USB, cum ar fi USB 3.1, care permite transferuri de date extrem de rapide de până la 10 Gb/s sau USB 3.2 care poate ajunge până la 20 Gb/s.

Care este, de fapt, diferența între USB Type C și USB Type A

 Pe lângă faptul că este mai rapid şi mai versatil decât USB A, conectorul USB C este mai bun şi pentru transferul de date video, transmisia realizându-se la o calitate mult mai bună. Pentru moment, încă există multe dispozitive care acceptă doar USB A, dar în curând porturile şi conectoarele de tip USB C le vor înlocui pe cele vechi. Chiar Uniunea Europeană are în plan un asemenea proiect de lege, pentru ca dispozitivele să poată fi încărcate la un cablu universal.