Lansări muzicale

După ce a lansat iPhone 13 săptămâna trecută, Apple anunţă şi lansarea iOS 15

 După ce a lansat iPhone 13 săptămâna trecută, Apple anunţă şi lansarea iOS 15
După ce a lansat iPhone 13 săptămâna trecută, Apple anunţă şi lansarea iOS 15 [Sursa foto: Biziday ]
Apple a lansat cea de 15-a versiune a a sistemului său de operare pentru smartphone-uri, la o săptămână de la lansarea ultimului model de iPhone.

Noua versiune a sistemului de operare, iOS 15 este disponibilă pentru descărcare și instalare de luni seara, însă aduce un număr mic de noutăți și îmbunătăţiri. iOS 15 poate fi instalat pe toate smartphone-urile Apple începând cu iPhone 6S, în vreme ce iPadOS poate fi instalat pe iPad Air 2 şi iPad mini 4 sau mai noi, plus toate versiunile de iPad Pro, informează News.ro

Ce noutăți aduce noul sistem de operare Apple?! 

Noutatea noului sistem de operare este acela că utilizatorii iPhone pot avea convorbiri video pe FaceTime cu persoanele care au Android sau computere cu Windows. În plus, poți copia textul captat într-o fotografie, funcție care a fost deja cooptată de Google. Mai exact, un utilizator poate face o fotografie unei liste de cuvinte pe care mai apoi să le copieze și să le caute pe internet. 

O altă noutate este legată de asistentul Siri care va funcționa și fără internet, însă va putea răspunde unui număr limitat de cereri, cum ar fi ascunderea locației sau a adresei IP. Washington Post scrie, potrivit Biziday, că într-un update viitor, Apple va introduce funcția de moștenire a contului, cum au făcut deja Google și Facebook. Concret, proprietarul contului poate desemna o persoană care să capete accesul la toate datele personale, după prezentarea certificatului de deces.