Stiri

Când se redeschide Transalpina în 2022?

Când se redeschide Transalpina în 2022?
[Sursa foto: Facebook ]
Au început lucrările de deszăpezire pe Transalpina. Iată când se redeschide cel mai înalt drum din România în 2022.

Transalpina se va deschide în curând, spre bucuria amatorilor de natură şi de privelişti superbe. Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a început lucrările de deszăpezire pe cel mai înalt drum din ţara noastră. 

Când se va redeschide Transalpina în 2022

Transalpina a început să fie curăţată, pentru ca turiştii să se întoarcă pe cel mai înalt drum din ţară cât mai repede.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a început de lucrările de deszăpezire pe sectorul din DN 67C, cuprins între kilometrii 34 și 59, închis circulației autovehiculelor de la finalul anului trecut. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, s-a intervenit cu trei utilaje de deszăpezire pentru a îndepărta zăpada, dar și bucățile de stâncă ajunse pe șosea. 

Pe anumite porţiuni, drumul arată foarte bine, zăpada fiind topită, dar pe zona de creastă este posibil să fie mult mai multă zăpadă.

Nu există o dată fixă la care se deschide Transalpina, totul depinzând de topirea zăpezii. În acest an, se estimează că cel mai înalt drum din România se va redeschide pâna la începutul lunii iunie, dar un anunţ oficial va fi făcut în curând. Anul trecut, turiştii au început să vină pe Transalpina de pe 16 iunie, în timp ce în 2020, drumul a fost deschis începând cu 23 mai.

Când se redeschide Transalpina în 2022?

Transalpina, cel mai înalt drum din România

Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o "șosea de creastă", trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

Citeste si: Ce obiective turistice se află pe traseul către Transfăgărășan