Stiri

Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului
[Sursa foto: Facebook ]
Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a început luni.

 Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021 a început luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Subiectele au dificulate medie şi sunt similare cu cele din prima sesiune.

Calendarul Bacalaureatului pentru sesiunea de toamnă

 În jur de 39 de mii de elevi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, a anunţat Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, în jur de 25 de mii fac parte din promoţia 2021, iar restul din promoţii anterioare.

Diferenţa faţă de prima sesiune este că elevii susţin mai întâi probele scrise, apoi se face echivalarea probelor de competenţe. În sesiunea de vară a Bacalaureatului, rata de promovabilitate a fost de 69,8%, fiind cu aproape cinci procente mai mare decât anul trecut.

Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

 În sesiunea de toamnă, elevii au început cu proba scrisă la limba şi literatura română. În următoarele două zile vor da examen şi la celelalte două probe scrise, iar pe 31 august se vor afişa rezultatele probelor scrise, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, până la ora 18:00, candidaţii pot depunde contestaţii, dacă nu sunt de acord cu notele obţinute. Notele finale vor fi publicate pe 3 septembrie.

Când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

- 16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

- 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

- 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă

- 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

- 23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)

- 25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)

- 26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)

- 30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)