Stiri

Când are loc concursul Eurovision 2021 și sub ce formă se va desfășura

Când are loc concursul Eurovision 2021 și sub ce formă se va desfășura
Când are loc concursul Eurovision 2021 și sub ce formă se va desfășura [Sursa foto: Facebook]
După ce ediţia de anul trecut a fost anulată, Eurovision are loc în 2021 şi se va desfăşura pe tărâm olandez.

 Fanii concursului Eurovision pot sta liniştiţi. Bătălia muzicală dintre ţări se întoarce în 2021 şi va avea loc în ţara care trebuia să găzduiască concursul anul trecut, Ţările de Jos. Olandezii au câştigat ediţia de acum doi ani, găzduită de Israel, cu piesa "Arcade", interpretată de Duncan Laurance. Aceasta va fi pentru a cincea oară în istorie când Ţările de Jos organizează concursul. În 1980 găzduia ultima dată show-ul Eurovision, care va ajunge în acest an la ediţia cu numărul 65.

Concursul Eurovision are loc în 2021. Se va desfăşura în condiţii speciale

 Show-ul va avea loc în Rotterdam, iar primăria oraşului a alocat un buget de aproape 7 milioane de euro pentru organizarea evenimentului. Recent, marele anunţ a fost făcut. Spectacolul va putea fi urmărit şi de aproximativ 3500 de spectatori, evident, cu respectarea normelor de distanţare socială. Vor fi acceptaţi la eveniment doar localnici şi vor putea participa la semifinale şi la finală, dar şi la repetiţii. Întreg evenimentul se va desfăşura între 18 şi 22 mai.

Când are loc concursul Eurovision 2021 și sub ce formă se va desfășura
Când are loc concursul Eurovision 2021 și sub ce formă se va desfășura[Sursa foto: Facebook]

 În cazul în care unii dintre cei 39 de participanţi nu vor putea ajunge fizic la concurs din motive obiective, aceştia nu vor fi eliminaţi, ci vor putea să îşi susţină recitalul din ţara natală. Autorităţile olandeze au început deja să le permită oamenilor să meargă la diverse evenimente. În luna martie a avut loc un festival cu 1500 de persoane, iar alţi 5000 de oameni au urmărit de pe staţion o partidă a echipei naţionale, din preliminariile Cupei Mondiale. 

 România va fi reprezentată la Eurovision 2021 de Roxen, cu piesa Amnesia. Artista de doar 20 de ani are deja mai multe melodii în toprile din România şi din străinătate şi este deja o stea în devenire.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROXEN (@isroxen)

"Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine", a declarat Roxen.