Stiri mondene

Brad Pitt, interzis în China aproape 20 de ani. Motivul pentru care actorul nu a avut voie să pună piciorul în această țară

Brad Pitt la decernarea premiilor Cesar
Brad Pitt a avut interzis in China [Sursa foto: Hepta]
Brad Pitt nu a avut voie sa mearga in China timp de 17 ani din cauza unui film in care a jucat in 1997.

Actiunea filmului care s-a bazat pe un eveniment istoric de la mijlocul secolului 20 a determinat guvernul chinez sa il pedepseasca pe faimosul actor.

Filmul "Sapte ani in Tibet" a fost lansat in 1997. Regizat de Jean-Jacques, filmul spune povestea lui  Heinrich Harrer, un alpinist austriac care in 1939 si-a parasit familia pentru a merge intr-o expeditie pe muntii Himalaya.

Citește și: VIDEO Lady Gaga a topit inimile tuturor cu gestul făcut la Gala Premiilor Oscar 2023. Cum a sărit cântăreața în ajutorul unui fotograf

Brad Pitt, interzis in China timp de aproape 20 de ani

Cand a izbucnit cel de-al Doilea Razboi Mondial, Heinrich si companionii sai au fost luati prizonieri de trupele britanice. Cativa ani mai tarziu, in 1944, Heinrich a reusit sa scape si sa ajunga in regiunea autonoma tibetana, Lhasa unde l-a intalnit si s-a imprietenit cu Dalai Lama. Pentru cei care au urmarit filmul au facut-o pret de doua ore, pentru mine a fost o jumatate de an din viata, a spus Pitt pentru Interview Magazine.

Brad Pitt, interzis in China
Brad Pitt i-a suparat pe chinezi dupa filmarile pentru pelicula 7 ani in Tibet[Sursa foto: Hepta]

Filmul a fost interzis pe tot teritoriul Chinei din cauza modului cum a fost portretizata tara din punct de vedere al regimului militar. Pitt nu a mai putut merge in China din 1997 pana in 2014 cand a insotit-o pe Angelina Jolie la Shanghai pentru a-si promova filmul Maleficient.

Si regizorul peliculei "7 ani in Tibet" a avut interdictie de a mai merge in China 

Citește și: Oana Matache, în vizorul autorităților pentru Protecția Copilului. Răzvan Miheț, tatăl micuților, a luat atitudine, iar sora Deliei este în pericol să rămână fără copii din cauza lui Radu Siffredi

Producerea filmului a reprezentat și ea o aventură datorată locațiilor pentru filmări. Deși acestea au fost foarte variate (Canada, Marea Britanie, Austria, Argentina, Chile), dorința regizorului Jean-Jacques Annaud a fost aceea de a filma în Tibet, lucru nepermis însă de autorități. Dar Jean-Jacques Annaud a reușit să filmeze în locurile interzise, aproximativ 20 de minute din film conținând imagini reale din Tibet. Deși acest fapt nu a fost dezvăluit nici măcar la premieră, ci abia în vara anului 1999, reacția autorităților a fost foarte dură: atât regizorul, cât și Brad Pitt au primit interdicția de a intra în China.

În film o putem vedea și pe Jetsun Pema, care este în realitate sora lui Dalai Lama. Ea interpretează însă rolul mamei acestuia, în fapt rolul propriei sale mame.