Stiri mondene

Barack Obama împlinește 60 de ani pe 4 august 2021. Cum va sărbători?!

Barack Obama împlinește 60 de ani pe 4 august 2021. Cum va sărbători?!
Pe 4 august 2021, fostul președinte al Americii împlinește 60 de ani și a anunțat că va organiza o petrecere la care vor lua parte sute de invitați.

Barack Obama împlinește 60 de ani miercuri, 4 august și a anunțat o mare petrecere în weekend pe insula. Martha’s Vineyard din Massachusetts. La petrecere vor lua parte sute de invitați, însă având în vedere că încă suntem în pandemie, aceștia vor avea de respectat un protocol destul de strict: invitații care vin la petrecere trebuie să fie vaccinați sau testați. Petrecerea va avea loc în aer liber, la fosta reședință a familiei în valoare de 12 milioane de dolari, situată pe malul oceanului. Sunt așteptați în jur de 475 de invitați, alături de familie, prieteni, urmând să participe și foști angajați ai administrației de la Casa Albă și foști colaboratori, informează Hot New s.

Cine este Barack Obama. Viața, părinții și cariera

Barack Obama s-a născut dintr-o mamă de origine americană și un tată kenyan pe 4 august 1961, în Honolulu, Hawaii. Tatăl său a crescut într-un sat mic din Kenya. La vârsta de 10 ani, Obama Jr a mers la o școală privată, unde a făcut prima dată cunoștință cu diferențele rasiale și a înțeles percepțiile diferite ale oamenilor în ceea ce privește rasa. Când tatăl său a părăsit familia, Barack Obama a fost crescut de mama și bunicii materni.  

A absolvit în 1983 la Universitatea Columbia din New York cu o diplomă în științe politice. În 1991, a absolvit magna cum laude la Harvard Law School. În timpul petrecut acolo, Obama a devenit primul editor negru al prestigioasei publicații a instituției, „Harvard Law Review”.

Astăzi, președintele Obama, absolvent al Facultății de Drept din Harvard este un speaker motivațional căutat, un model și un lider în cadrul Partidului Democrat. 

Barack Obama împlinește 60 de ani pe 4 august 2021. Cum va sărbători?!

Barack Obama a fost primul președinte afro-american și a fost ales la cel de-al 44-lea scrutin, în 2008. Sloganul său de campanie a fost „Da, noi putem” și „Schimbarea în care putem crede”. Președinția lui Obama este marcată de modificări și repere politice notabile, cum ar fi Acordul nuclear iranian, Actul de îngrijire accesibilă sau „Obamacare” și legalizarea căsătoriei homosexuale de către Curtea Supremă. 

Michelle și Barack Obama, una dintre cele mai frumoase povești de dragoste ale tuturor timpurilor 

După finalizarea studiilor Barack Obama s-a angajat la o firmă de avocatură din Chicago, acolo unde avea să facă cunoștință cu viitoarea sa soție, care i-a dăruit și două fete: Michelle LaVaughn Robinson.

Barack Obama împlinește 60 de ani pe 4 august 2021. Cum va sărbători?!

Cei doi s-au căsătorit în octombrie 1992. Povestea lor de dragoste a fost spusă de Michelle în cartea ei „Povestea mea”, fiind impresionantă prin modalitatea în care s-au sprijinit de fiecare dată și au luat-o de la capăt ori de câte ori a fost nevoie.

Barack Obama împlinește 60 de ani pe 4 august 2021. Cum va sărbători?!

Au făcut sacrifiicii amândoi pentru ca Barack Obama să ajungă președintele Americii, iar acest lucru nu a făcut decât să-i unească și mai mult.