Stiri

Audio UZINA DE DUME! Biletele STB și Metrorex se scumpesc de la 1 august. Ce alte schimbări vor mai fi

Audio UZINA DE DUME! Biletele STB și Metrorex se scumpesc de la 1 august. Ce alte schimbări vor mai fi
Audio UZINA DE DUME! Biletele STB și Metrorex se scumpesc de la 1 august. Ce alte schimbări vor mai fi [Sursa foto: Facebook]
De la 1 august bucureștenii, dar și turiști, vor plăti mai mult pentru un bilet la STB sau Metrorex. De asemenea, apar și bilete comune.

Biletele pentru transportul în comun din București se vor scumpi de la 1 august, prețul unei călătorii cu autobuzul sau tramvaiul crescând de la 1,3 lei la 3 lei, în vreme ce cel al unei călătorii cu metroul, combinată cu transportul de suprafață va fi de 5 lei. 

Ștefan și Mișu de la Uzina de Dume au vorbit despre această nouătate la începutul emisiunii de marți, 13 iulie. 

Schimbări la STB și Metrorex! Cât vor costa biletele de la 1 august

O călătorie cu metroul sau cu autobuzul/tramvai va costa 3 lei, iar un bilet comun STB/ Metrorex va fi 5 lei. Biletul comun de 5 lei va fi valabil 90 de minute în transportul în comun terestru. 

De asemenea, va mai fi disponibil și un abonament de 24 de ore la prețul de 8 lei, iar un abonament comun STB/ Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei. Se elimină noțiunea de „abonament de zi”, abonamentul având valabilitatea de 24 de ore, nu va mai fi ca înainte când un abonament pe care îl cumpărai la ora 18 expira la ora 24:00. 

Abonamentul lunar va costa 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB/ Metrorex). 

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.