Stiri

AUDIO. Doi bărbați rătăciți pe mare au supraviețuit 29 de zile cu portocale

AUDIO. Doi bărbati rătăciți pe mare au supraviețuit 29 de zile cu portocale
AUDIO. Doi bărbati rătăciți pe mare au supraviețuit 29 de zile cu portocale [Sursa foto: Digi 24 ]
Doi bărbați care s-au rătăcit pe mare stat 29 de zile în larg și au supraviețuit doar cu portocale, nucă de cocos și apă de ploaie.

Livae Nanjikana și Junior Qoloni, doi bărbați din Insulele Solomon, au decis să facă o plimbare pe mare și s-au rătăcit în larg. Cei doi au plecat din Insula Mono în dimineața zilei de 3 septembrie, într-o barcă cu motor mică, de 60 de cai putere și au fost găsiți la 400 km distanță de locul unde a început călătoria lor, 29 de zile mai târziu.

Cei doi plănuiau să meargă inițial spre orașul Noro de pe insula New Georgia și erau foarte siguri pe traseu pentru că nu era pentru prima dată când îl făceau.

Însă vremea le-a jucat feste, la câteva ore de la începutul călătoriei începând o frutună și nu au mai avut vizibilitate.

„Ne-a fost greu să ne deplasăm după ce a început furtuna, însă totul s-a înrăutățit în momentul în care a picat semnalul GPS. Nu puteam să vedem încotro mergem, așa că oprit motorul și am așteptat pentru a salva din combustibil”, a povestit Nanjikana.

Cei doi au reușit să supraviețuiască cu portocale pe care le aveau deja la ei, dar și cu nuci de cocos găsite în mare și apă de ploaie.

Bărbații au fost găsiți după 29 de zile de un pescar pe coasta din Noua Britanie, Papua Noua Guinee.

„Nu știam unde ne aflăm, dar nu ne așteptam să fim în altă țară”, a mai spus Nanjikana.

În momentul în care cei doi bărbați au ajuns în oraș erau foarte slăbiți și au avyut nevoie de îngrijiri medicale. 

Cei doi bărbați s-au bucurat din plin de liniștea de pe mare: „A fost o bună pauză de la tot ce se întâmplă în lume” 

Pe lângă experiența dură de naufragiat, Nanjikana a privit și partea plină a paharului și a spus că statul pe mare atâtea zile i-a ajutat să mai uite de pandemia de coronavirus.

„Nu știam nimic din ce se întâmplă cât timp am fost pe mare. Nu am mai auzit nimic de Covid sau altele. Abia aștept să ajung acasă, dar cred că a fost o bună pauză de la tot ce se întâmplă în lume”, a adăugat Nanjikana. 

Despre asta au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin la „Dimineața Nebună”