Stiri

Anunț major pentru utilizatorii WhatsApp! Aplicația nu va mai funcționa de la 1 noiembrie. Ce telefone sunt afectate

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie
WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie  [Sursa foto: PixaBay]
WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații pentru smartphone, nu va mai putea fi folosită de la 1 noiembrie. Avem detalii în articol!

O schimbare importantă va fi adoptată de cei de la WhatsApp, începând cu prima zi a luni noiembrie. Este vorba despre telefoanele cu sistem Android mai vechi de 10 ani, cele care rulează practic versiunea 4.0 a sistemului de operare. Din primele informații, versiunile sistemului de operare de la 4.1 în sus nu vor întâmpina probleme. 

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie
WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie [Sursa foto: PixaBay]

Sistemul 4.0 este cel cunoscut sub numele de Ice Cream Sandwich şi Google, fiind prezentat pe 19 octombrie 2011, adică acum 10 ani.

Smartphone-urile care deţin această versiune sunt considerate depășite din punct de vedere tehnic. Oficilaii WhatsApp şi-a informat deja utilizatorii, prin intermediul unui mesaj: ” Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”. Totodată, oficialii sunt de părere că această schimbare este benefică și pentru a elimina riscurile ce vizează securitatea cibernetică. 

De precizat este că administratorii aplicaţiei de mesagerie WhatsApp au anunţat că vor introduce opţiunea de conectare a două telefoane mobile pe acelaşi cont, acest lucru nefiind posibil până acum. 

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie
WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 noiembrie [Sursa foto: PixaBay]

WhatsApp va introduce schimbări majore în setări

Aplicația adăugă noi opțiuni de control ce privesc viteza de redare variabilă pentru răspunsurile audio. Această schimbare este utilă pentru utilizatorii care comunică prin mesaje vocale și, în special, mesaje vocale lungi. Noua opțiune din setările de la WhatsApp se referă la implementarea unui player care să permită redarea mesajelor vocale din orice interfață a aplicației.

De asemenea, platforma va permite închiderea rapidă a acelui player prin apăsarea unui singur buton, dar va permite inclusiv și întreruperea redării unui mesaj. Conform surselor, funcționalitatea este adăugată în ”  versiunea 2.21.100”   a WhatsApp.

Cum se procedează pe iOS

  1. Deschide WhatsApp
  2. În colțul din dreapta jos, atinge „Setări”
  3. Alegeți „Ajutor”
  4. Versiunea dvs. curentă de WhatsApp va fi afișată în partea de sus a ecranului.

Cum se procedează pe Android

  1. Deschide WhatsApp
  2. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus
  3. Alegeți „Setări”
  4. Atingeți „Ajutor” și apoi „Informații despre aplicați
  5. Numărul dvs. de versiune va fi afișat.

Citește continuarea aici.